Lynch Monroe Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 jesteś moją myślą samobójczą żyletką która tnie moje żyły w pół jesteś moim alkoholem upojona tobą upadam w dół jesteś moim krzyżem do ciebie przybijam swe dłonie jesteś moją rzeką w której cała tonę jesteś moją modlitwą na lepsze jutro jesteś moją tabletką na ból która zabija czucie przynajmniej na krótko jesteś moim cierpieniem pętlą która zaciska się na szyi mirażem co pokazuje kłamstwa strzałem który nigdy nie chybi jesteś moim koszmarem i snem krwią wyciekającą z ran tym czego nie będę mieć nigdy i wszystkim tym co mam
dz_re Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 jesteś moim moją wszystkim tym co mam... ...ot i cały wiersz , przed autorką dużo pracy...duuużo
Ewa_Kos Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 ja bardzo lubię prostotę , ponieważ czytając taki utwór wiem , co piszący chce przekazać czytającemu . Czytając ten akurat wiersz potrafię wyczuć nastrój piszącego .Ktoś to nazwał wrażliwością , ale tu chyba nie o to chodzi. Wiersz ma klimat i to mi się podoba i już. pozdrawiam.E.K.
Czarna Perła Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Dołaczam sie do E.K. i dodam, ze to jedyny RYMOWANY wiersz jaki mi sie spodobal w ostatnim czasie (bo wszedzie powtarzam ze rymowanych nie lubie) ale ten wyjatkowo mi sie spodoba, i nie mam zastzrezen do rymow . duzy +
Lynch Monroe Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Cóż... Widocznie może i jest w tym za dużo zaimków dzierżawczych, może i za dużo patosu. Ale pisząc wiersz, nie myślę o tym, by zmieścić się w jakiś ramach i by podobać się innym. Piszę to co czuję.. A to, co z tego wychodzi, to już inna zabawka....
Dżygita Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Autor jest jeden, a czytających wielu , każdy to co chcemy przekazać widzi inaczej. w końcu czytelnicy posprzeczają się między sobą o treść o formę , nawet o tytuł bo oni lepiej wiedzą , a autor mimo wszystko poinien jakieś wnioski z tego wyciągnąć , ale nie powinien rezygnować ze swojego sposobu postrzegania świata.Pozdrawiam. D.
Dżygita Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 za brak ''w'' w pierwszym /powinien/ przepraszam wina nieuwagi. D.
Rekomendowane odpowiedzi