stanislawa zak Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 nie bój się szeptu liści uderzanych wodą załóż wianek z kropel łagodnie głaszczących włosy pozwól mu zawisnąć na cienkich nitkach przeznaczenia poddaj się mokrej pieszczocie obejmującej ciało drżące a potem przyjmij chrzest oczyszczającej kąpieli nie bój się tego co naprawde istnieje i często nie w porę puka w twoje okno
Barbara_Pięta Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Witaj Stasiu. Piękny obrazek namalowałaś. Chyba zacznę bardziej przychylnie spoglądać na deszcz. Pewnie, że się nie boję - po takim opisie :D. Pozdrówka ślę wesołe (pomimo deszczu)
stanislawa zak Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 dzieks Basiu!pozdrawiam ciepło chociaz deszczowo!
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Ja kocham deszcz, więc Twój wiersz także kocham... Po prostu cudowne. Nieco nie pasowała mi woda na początku, lepsze byłyby w tym miejscu krople, no ale krople są zaraz dalej, a tam już chyba nie da się czymś innym zastąpić, więc niech będzie jak jest. taka mała refleksja - chciałbym napisać taki wiersz jak ten, spokojny, do którego nie wejdzie wiele osób, zostanie pewnie niedużo komentarzy... mówię szczerze. to, co się wydarzyło przy moim ostatnim wierszu (tzn tym dzisiejszym) mnie trochę przeraża i męczy. chciałbym napisać coś takiego ślicznego jak Twój utwór... piękno trzeba pielęgnować :) pozdrawiam /Arek
stanislawa zak Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Arku! niesamowite taki koment z ust takiego ostrożnego Faceta? czuję się mile połechtana i niech dalej dzieje się ci chce! pozdrawiam cię śmiertelniku!
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co miałaś na myśli, pisząc "ostrożnego"? :)
vacker_flickan Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 może to i piękne, różne są gusta, ale wartości literackiej w tym tekście wiele nie ma pozdr
stanislawa zak Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Arku, bo pisałeś ostrożne komentarze, Vacker- miło mi że zaszczyciłeś mnie swym kometarzem , no cóż wartości literackiej szukamy u wziętych i uczonych w tej dziedzinie, ja niestety tylko lubie to robić dla dobra ducha, pozdrawiam ciepłym,spokojnym (wbrew naturze) deszczem słów.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No ja na ogół jestem bardzo ostrożnym, spokojnym i zdystansowanym człowiekiem, ale czasami jak mam napad radości to się otwieram :) swoje zdanie co do wiersza podtrzymuję, dodam jeszcze tylko, że lubię Cię coraz bardziej.
vacker_flickan Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wartości literackiej szukamy u każdego — to jest portal literacki, nie terapeutyczny pozdr
Ona_Kot Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 przyjemne tylko "ekstatyczna kąpiel" jest zbyt jaskrawa na tle całego tego deszczowego obrazka dałoby radę coś z tym uczynić? żeby tak się nie wybijała niepozytywnie? pozdrawiam
Ona_Kot Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 vacker --> zły dzień? zła noc? co rozumiesz przez wartość literacką?
vacker_flickan Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a co rozumiesz przez słowo „zły”?
Ona_Kot Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 nie-dobry :) paskudny, nieudany, wredny, rozczarowujący... ps. pytaniem na pytanie...to jak "jajem o jajo" ;]
stanislawa zak Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Koteczku, może coś sie da, przemyślę!i dziękuję, a może jakaś sugestia?-gorące pozd. Vaker, portal portalem może i trzeba ale ...no cóż każdy orze jak może , jak potrafi szukając tego co jest w zasięgu myśli, pióra.w każdym razie ja próbuję - chciaż skutki deszczowe,pozdrawiam też gorąco! Arku! miło mi słyszeć i odzwajemnić!pozdrawiam sercem
Ona_Kot Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 owszem, sugeruję zamiast ekstatycznej napisać po prostu "tej" będzie brzamiło bardziej po ludzku, przynajmniej moim zdaniem (ale ja cenię prostotę ostatnio ;] ) pozdrawiam
stanislawa zak Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 dzięki 100krotne ale chyba się pośpieszyłam bo wycofałam całość wersu,
Ona_Kot Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 o kurka, to proszę przywrócić... ps. też bywam w gorącej wodzie kąpana nie w deszczu pozdrawiam
Confiteor Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 a to miał być spokojny wiersz do którego nikt nie wejdzie... subtelnie, impresjonistycznie ale to tylko opis przyrody bez wielkiego pomysłu miejsce na takie rzeczy też musi być pozdr
stanislawa zak Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 tak, miał być spokojny, dzięki że rozumiesz, iż ukazywanie piękna na codzień -nawet w ulewnym deszczu -tez musi być!w pogoni za nowinkami gubimy po drodze coś co nas dotyczy, nie zwracamy uwagi na to co piękne w przyrodzie- dzięki
Rekomendowane odpowiedzi