Leszek Opublikowano 31 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 W szczerozłoty diadem oprawionych myśli, perłę łzy osadzam, nostalgią poczętą. Zagubiona iskra blaskiem oczu błyszczy, resztką żaru ognia, pod spuszczoną rzęsą Onegdaj beztroskie, wplecione w ciąg przeżyć, rubiny miłości, wspomnień ametysty. Wdziękiem nie ozdobią oczodołów biedy, pustka wydrążona, krzyczy bólem czystym. Zwiewne są insygnia niegdysiejszej mocy. Królestwo przemija. W atrybatach władzy, luki coraz większe, pewniej niebyt kroczy. Zmatowiałą barwą śniedzieją buławy.
Espena_Sway Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 genialny wiersz Lesiu, bardzo mi się podoba, szczególnie wplecienie motywów kamieni szlachetnych /którymi się swego czasu inetresowałam/ .do tego jeszcze wyraźny klimat i pointa, do ulubionych, duży + pozdrawiam serdecznie Espena Sway
Leszek Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Espeno duża buzia dla Ciebie, za tyle pięknych słów. Dziękuję. :)
kall Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 lubię to twoje rymowanie. kolejny plus :) kal.
Leszek Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja bardzo lubię rymować. Dziękuję i pozdrawiam Leszek
Zofia Honey Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Kocham Twoją poezję Leszku. Znajduję w niej w genialny sposób oprawione proste nieraz myśli i takie zabawy słowem bardzo podobają mi się. Ten szczególnie, chociaż smutno mi teraz. Pozdrawiam Zofia
Leszek Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zosiu smutek u mnie można dostrzec nawet w uśmiechu. Dziękuję za miłe słowa. :)
Krzysztof z Mysłowic Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zachwycasz mnie i wzruszasz. Dziękuję.
Leszek Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja dziekuję za takie miłe słowa. :)
Rekomendowane odpowiedzi