Amras_Elensar Opublikowano 19 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Zawiązałem sandały Salomona mocno na trzy supełki- -nie czuję się mądrzejszy Nie zaczerwienię brzozy modlitwą szamana i cygańską wróżbą Wierzę w jaskółki i czasem szukam zapachu włosów- - na pochybel kwiatom Opatruję rany plastrami miodu i z sześciokątnych kielichów spijam wino W wosku zostawiam odciski palców- - ku pamięci Ruchy traw interpretuję jak konik polny Brak konceptu też jest konceptem
Mea Liberta Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 za dużo wątków, jak dla mnie. Przeskakujesz z tematu na temat
Luthien_Alcarin Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 wątki usprawiedliwione przez pointe: Amrasowy zgry ze społęcznośc poezji org:>? Strofy ciekawe :nie łączą sie zbytnio, ale zachaczają ciekawe wątki, najlepsza dla mnie pierwsza strofa (największa możliwosc interpretacji:)) : moze dobrze byłoby rozbić ową prowokację na kilka watków -kilka utworów? Pozdrawiam raczej plusowo Agata
kall Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 podoba się. oczywiście strofy są porozrywane trochę, jednak całość zgrywa się w sposób interesujący. pierwsza zwrotka jest fragmentem z innej bajki zupełnie, aczkolwiek zostawia - tak jak Agata stwierdziła - wielkie pole interpretacji. Mnie urzekł fragment o jaskółkach ;) mimo że potrafisz lepiej - plus ;) pozdrawiam kal.
Mea Liberta Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 chwalcie go dalej, to zacznie pisać jeszcze gorzej:] do roboty, a nie różnych historii sie chwytasz:P pozdr;)
jasiu zły Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Jako pisane na poważnie - to brak konceptów jest raczej brakiem tylko. Ale jako zgrzewa świetne, no i ta forma (znajomo wygląda) :) Ciekawe, czy nożyce się odezwą... Pozdrawiam.
Amras_Elensar Opublikowano 20 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Dziekuje za komentarze. Fakt, utwór jest żartem. Oczywiście można do niego napisać całkiem logiczna interpretacje, metafore zycia bez pomysłow, ale autor nie był na to zbytnio nakierunkowany. Pozdrawiam wszytskich, a najbardziej tych z poczuciem humoru:P:P:P
Mea Liberta Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 ja ci dam poczucie humoru:P fuj;) żartuj sobie dalej, to cię zlinczują;) no, bynajmniej ja (chociaż niekoniecznie tutaj)
Rekomendowane odpowiedzi