Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano wczoraj o 19:28 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano wczoraj o 19:28 (edytowane) chyba już się wyczerpałam zdarta płyta, wióry z deski porwał mnie swawolny strumień w którym płyną moje łezki chyba się już wyczerpałam jak chusteczka przesmarkana tak się we mnie wycierali że została żrąca rana chyba już się wyczerpałam jak atrament w kałamarzu wypisali mnie z radości nie wróciłam ani razu chyba się już wyczerpałam z tolerancji, gładkich słówek brak mi siły do idiotów nie wynajdę też wymówek chyba już się wyczerpałam jak żarówka w lampce nocnej nie chcę brać udziału więcej w żadnej walce bezowocnej leżę niczym w polu kamień niech już na mnie nikt nie czeka chcesz to kopnij, chcesz to omiń ale trzymaj sie z daleka Edytowane 3 godziny temu przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 15
LessLove Opublikowano wczoraj o 19:39 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 19:39 @viola arvensis To może być ten przypadek: "Kamień, który odrzucili budujący, stał się kamieniem węgielnym" [Psalm 118, werset 22] 2
viola arvensis Opublikowano wczoraj o 20:24 Autor Zgłoś Opublikowano wczoraj o 20:24 @LessLove daj Panie ! Dziekuję za ten cytat. Z pozdrowieniami. 1
Migrena Opublikowano wczoraj o 20:59 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 20:59 @viola arvensis bardzo mocny wiersz gdybym był jakimś tam filozofem to bym napisał tak: są takie wyczerpania które nie znaczą końca lecz chwilę w której człowiek przestaje rozdawać siebie temu co nigdy nie umiało tego uniesć warto się zadumać nad wersami Twojego wiersza świetnego wiersza stary mistrz czyli Laozi powiedział kiedyś tak: (podobno on i podobno że tak) "wiedzieć kiedy dosć to zawsze mieć dość" tak to pamiętam:) i Ty jak przeczytałem w wierszu też:) Wiolu 1
viola arvensis Opublikowano wczoraj o 21:08 Autor Zgłoś Opublikowano wczoraj o 21:08 @Migrena dziekuje za blyskotliwy komentarzvi pochwałę. Lubię ten cytat, ladnie mi tu też zagrał : "Problem z tym światem polega na tym, że ludzie inteligentni są pełni wątpliwości, podczas gdy głupi są pełni pewności siebie." — Charles Bukowski I tacy własnie potrafią wykończyć... 2
Migrena Opublikowano wczoraj o 21:20 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 21:20 @viola arvensis Bertrand Russell napisał kiedyś: "głupcy są zarozumiali a ludzie inteligentni są pełni wątpliwości" z głowy cytat więc mogłem coś pokręcić:) to rzucę Sokratesem z jego słynnym - "wiem że nic nie wiem" i właśnie to jest głębia Twojego pierwszorżędnego wiersza:) 1
wiedźma Opublikowano wczoraj o 21:20 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 21:20 (edytowane) @viola arvensis Violu nadszedł czas na kawkę w " szczerym polu", nadal jest tu - zapraszam ... Co do treści- warto ładować tym, co się kocha i co sprawia radość. Trzymam kciuki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane wczoraj o 21:49 przez wiedźma (wyświetl historię edycji) 1
viola arvensis Opublikowano wczoraj o 21:50 Autor Zgłoś Opublikowano wczoraj o 21:50 (edytowane) @Migrena dziekuję za przytoczenie tych autorów pod moim skromnym wierszem. Dobrej nocy. @wiedźma święte słowa ! Dzieki serdeczne. Nie wiem gdzie ta kawa w polu ale polatam i poszukam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdecznosci. Edytowane wczoraj o 21:52 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 1
wiedźma Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu @viola arvensis U mnie tytuł " Pęknięcia " O świcie, z kubkiem kawy, siedzę na krawędzi. Wokół szczere pole. Nie ocenia. Po prostu jest. Nie trzeba oczu. Ja widzę jego pęknięcia. Ono widzi moje. Słucham. Wiatr bez imion siada obok jak stary znajomy. Nie pyta o zgodę. Kawa stygnie. Żadne z nas nie wie, po co tu jesteśmy. I to wystarczy. 1
viola arvensis Opublikowano 16 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu @wiedźma pamietam oczywiście. Bardo mi ten Twoj wiersz przypadł do gustu, nawet zainspirowałam sie nim na napisania swojego "Szczerego pola" , no i przez "Pęknięcia" zaczęłam Cię doskonale kojarzyć na portalu. A ta moja wzmianka o lataniu nad polem i szukaniu kawy, to tak z przymrużeniem oka, odnośnie naszej niedawnej rozmowy o odlocie na sabat Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Milego poniedziałku 1
karenka Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu każdy potrzebuje trochę odetchnąć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...piękny wiersz z twórczym polotem...pozdrawiam cieplutko*) 2
wiedźma Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu @viola arvensis ja się polecam... latać lubię i kawki nigdy nie odmawiam...miejsce na miotełce się zawsze znajdzie ;)) Dziękuję , Tobie też fajnego dnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
viola arvensis Opublikowano 15 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) @karenka dokladnie ! Musimy się wyczerpałam, żeby móc ponownie załadować, a ładować się - pieknie @wiedźma napisała: "tym co kochamy " Pozdrawiam rownież i dziekuję Ci ślicznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @wiedźma no i super Edytowane 15 godzin temu przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 1
lena2_ Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu Violu, pochłonęłam każde słowo tego wiersza, tak bardzo się w nim odnajduję, te powtórzenia podkreślają siłę wyczerpania a puenta to po prostu majstersztyk:) pozdrawiam Cię bratnia duszo:):) 1
andrew Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu @viola arvensis ... źle się czuł bo pewnie kamień nie z tej ziemi gdy słońce zajdzie w kosmos go wyślemy ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
jjzielezinski Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu @viola arvensis Nie ominę i nie kopnę oraz nie dam Ci wymówek. Wiersze Twoje zawsze piękne - arcydzieło z polskich słówek. Nie pogrążaj siebie w smutku, Nigdy nie daj się rozpaczy, Bo jesteś Viola - Viola Arvensis, dzielna Poetka, co nigdy nie płacze. Wszystkiego dobrego Violu! Pozdrawiam serdecznie! :) J. J. Zieleziński 1
Berenika97 Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu @viola arvensis Ten wiersz jest piękny i mądry. Chyba każdy z nas miał w życiu taki moment, kiedy "wyczerpał się z tolerancji" i chciał po prostu być omijanym szerokim łukiem. Wiersz idealnie chwyta ten moment, gdy człowiek oddał z siebie za dużo ("wypisali mnie z radości"), a w zamian została tylko pustka i potrzeba absolutnej izolacji. Świetnie oddany stan zmęczenia walką z wiatrakami i brak sił na "gładkie słówka". Ostatnia zwrotka to mistrzostwo. Świetny! Życzę dużo spokoju! 1
viola arvensis Opublikowano 4 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @lena2_ Lenko, kochana, przyjazna duszko, ja wiem ze nie powinnam tak pisac, że się cieszę, że się w tym akurat wierszu odnajdujesz, ale mam taką małą radość z tego, bo wiem, że te wiersze trafiają do właściwych serc. I że mogą pomagać. Twoje tez mają taką moc Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla autora to wspaniały dar. Dziekuję Ci
viola arvensis Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @andrew prosze bardzo jak miło się zrobiło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki piękne! @jjzielezinski ojej, jaki sympatyczny wiersz zmontowałeś dla mnie, dziękuję serdecznie ! Oczywiscie smutkom i rozpaczy mówimy kategoryczne - nie, a i gdy ręce opadają , to glowa do góry. Pieknie Ciebie pozdrawiam @Berenika97 bardzo dziekuję za błysk precyzyjnego komentarza i ciepłe słowa. Odwzajemniam życzenia Edytowane 2 godziny temu przez viola arvensis (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi