asia stano Opublikowano 14 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 dzisjaj byłam uciebie-milczałeś tyle ci poowiadałam a ty- milczałeś masz racje ,mowa jest żródłem nieporozumień spojrzeniem wjęcej wyrazisz...niż słowem.. ...wtedy gdy rzucałam garść ziemi na wierzch twojej trumny tak mocno moja dusza trzymała ją ramionami i tylko chwasty wyrosły z łez tęsknoty i cierpienia a ty nadal ... spokojnie milczałeś tak ,że krzyk mej duszy rozdzierał skrzydła aniołom... a ty braciszku- milczałeś...
Samo zło Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 trochę błędów...dużo błędów. bardzo kiepskie. wplotłaś w to wszystkie zakazane słowa: anioły, chwasty na duszy, łzy tęsknoty... i ten braciszek na koniec :/. wywal to do kosza, bo oczy bolą od czytania. serdeczności
Joanna_W. Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Tekst nie jest taki zły, bo ma ładunek emocjonalny. Prawda, że nad słowami można popracować... Droga Autorko, po pierwsze to należałoby pozbyć się znaków przestankowych. Potem wyelimionować literówki. Ale najważniejsze to zastanowić się nad otwarciem okna dla czytelnika i dla podmiotu, aby mógł on swobodnie oddychać atmosferą wiersza. Gdy zamykasz wszystko w jednoznacznych, osłuchanych i opatrzonych wyrazach, pozbawiasz życia uczucie, które przecież chciałaś tutaj wyeksponować i które ciągle żyje. Ciepło pozdrawiam i życzę cierpliwości. A.
asia stano Opublikowano 14 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 dziękuję za słowa,krytyki i kierownictwa -bardzo cenię sobie to .asia
Confiteor Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 pracuj, czytaj i pracuj nie pisz nowych tylko przerabiaj nie czekaj na komentarze to nie dla nich piszesz są tylko po to by wiedzieć czy to co piszesz jest czymś więcej niż własny pamiętnik przesiąknięty patetycznym językiem używaj serca ale jeszcze bardziej rozumu pozdr
Gość Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 literówki . popraw jeśli możesz ;) troszku zastanowiłabym sie jeszcze nad tym wierszem...czyta sie tak sobie . pozdrawiam .
Emilia Szumiło Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 „Samo zło”, piszesz w swojej recenzji, że jest dużo błędów? Jest – pięć Ale szczerze mówiąc nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Piszesz: ”wplotłaś w to wszystkie zakazane słowa: anioły, chwasty na duszy, łzy tęsknoty... i ten braciszek na koniec”. Kto Ci powiedział, że słowa takie jak anioły, łzy, chwasty, dusza,... i „ten braciszek na koniec” są zakazane?!!! To absurd. Poza tym, chyba nie rozumiesz wierszy. Żeby zrozumieć sens wiersza, musisz się w niego wczuć. Przeczytaj go kilka razy. Ja go zrozumiałam po dwóch razach. Po pierwszym przeczytaniu nic nie rozumiałam. Po drugim ........ o zgrozo. Asiu, Ty natomiast, pisz najpierw w programie sprawdzającym błędy np. Word. Będzie dla Ciebie dużą pomocą i nie przejmuj się negatywnymi komentarzami. Takie wpadki (w pisowni) zdarzają się wszystkim, nawet najlepszym. Pozdrawiam.
asia stano Opublikowano 15 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 dziękuje Emilko ,ze zrozumiałaś mój osobisty przekaz w tym wierszu o to mi chodziło..nad błedami popacuję..a.
Rekomendowane odpowiedzi