Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry,

czuję, że czas spojrzeć prawdzie w oczy i przyznać, iż pisanie wierszy skończyło się dla mnie raczej definitywnie.

Niestety, nie mam na to ani czasu, ani siły. Padając wieczorem do łóżka, przebodźcowany i wyczerpany, zwyczajnie nie myślę o jakimkolwiek umysłowym wysiłku. Trudno... Takie jest życie i najwyższy czas pogodzić się z tym, że kolejne hobby po prostu umarło. 

Będę tutaj zaglądać, od czasu do czasu, ponieważ zżyłem się z Wami, ale raczej już nie będę publikować.

Dziękuję Wam za wszystko, czego tutaj doświadczyłem i jednocześnie życzę niekończącej się Weny i najcudowniejszych na świecie utworów!

Pozdrawiam serdecznie 

Grzegorz 

Edytowane przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Szkoda, pisanie jest odskocznią od codziennej rutyny, jednocześnie ochroną przez toksynami realu, w tym przebodźcowaniem. Jesteś zdecydowanie jednym z najlepiej piszących, a twoje sonety, jak choćby ten o Tytaniku, były  i są dla mnie wzorem, a Twoje wskazówki bardzo mi pomogły w początkach mojej przygody z poezją. Zrób sobie urlop i wracaj. Czekamy. Marek. 

Opublikowano

Bardzo ładnie Grzegorzu. Dokładnie tak samo myślę po każdym wierszu, że to już koniec. 

Tak więc wrzuć to w prozę, dobra jest, bo można się zidentyfikować nieco z bohaterem i tak dalej i dalej w milczące jutro. Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Agata

Opublikowano

@Wędrowiec.1984

Może nie trzeba nazywać tego końcem, może to po prostu pauza - bez terminów. Twoja wrażliwość i talent , dzięki któremu tworzyłeś piękne wiersze pozostaną. Dziękuję za każdy utwór, który wyszedł spod Twojego pióra i trafił tutaj. Twoje wiersze potrafiły zatrzymać w biegu i skłonić do refleksji - to piękny dar. Będziemy cierpliwie czekać, aby to hobby znów dawało Tobie i nam wiele radości. 

Twoja obecność, nawet cicha, jest dla nas dużą wartością.

Serdecznie pozdrawiam i życzę zasłużonego odpoczynku.