Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Leszczym Michale, zdarzyło się tak, że ktoś pewnego dnia wstawił ze 20 swoich wierszy, bo nie było tam limitu. 
Myślisz, że dałby się wszystkie przeczytać - nawet gdyby były bardzo dobre? 

Oczywiście, każdy ma wolną wolę i robi co uważa. 

Mnie się napisała fraszka. Kto chce, weźmie sobie coś z niej do serca, kto nie - to nie.

Pozdrawiam serdecznie :)

Opublikowano

@Leszczym

Michałe, ale skąd mam wiedzieć, co czytasz i czy w ogóle? :)

To nie był żaden personalny atak, tylko uniwersalna obserwacja, która spisała mi się w formie fraszki.

Mnie też kiedyś mądrzejsi radzili: „nie publikuj za często”. Wtedy byłam zdziwiona, ale czas pokazał,

że mieli po stokroć rację. Jednak każdy ma swój rozum i robi, co uważa.

Ach, i nie skarż się tak publicznie na nieodwzajemnienia – bo jeśli ktoś chce Ci dokuczyć, to właśnie dajesz mu do ręki idealną instrukcję, jak to zrobić.

Tymczasem, pa!

Opublikowano

@Alicja_Wysocka No nie mogę się z Tobą zgodzić :) Ilością można dopracować się jakości. Ilością właśnie. Nie zawsze się to udaje i nie każdemu, ale w pisaniu ta reguła bywa że się sprawdza. Ale fakt co innego pisanie, a co innego publikowanie. Ale o jakim publikowaniu tutaj mówimy? Publikowanie to książki są, a nie uczestnictwo na tym, czy innym forum. Natomiast kwestie skarżenia też przemyślałem sobie. Dokuczą, bo dokuczą, od dawna mi tak różni dokuczają, ale wyrażę swoje, również żale. Uważam że żale akurat do poezji i szerzej sztuki oczywiście również pasują. Ktoś kto chce ci dokuczyć dokuczy i tylko sobie wybierze instrukcję, jak chce tym to tym, jak chce czym innym to innym. Instrukcja zawsze się znajdzie i każda jest dobra, a zwłaszcza dla celnych dokuczliwych. Równie łatwo, albo wręcz jeszcze najłatwiej jest dokuczyć pozie doskonałości i że rzekomo nic mnie nie rusza. Tekst świetny :)