Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Alicja_Wysocka

no tak:)

był nawet taki film - kolekcjioner śrubek:)

z Denzelem Washingtonem.

chociaż chyba nie bo on biedny na tym eleganckim łóżku - cały nieruchomy......a Angelika Jolie......przychodziła do niego.

później jednak zakochała się w Bradzie Pitcie.

takie łóżka mają na być na receptę NFZ.....chyba.

to chyba kolekcjoner kości:)

kontekst i cel inny.

tak mi się skojarzyło.

wybacz Alu:)

Opublikowano

Witaj - jak zwykle u ciebie pięknie i czule - i to od dawna dawna  - 

jeżeli pamięć mnie nie zawodzi to grubo dwadzieścia lat 

albo więcej - zdobisz swoimi wierszami  forum - i mam 

nadzieje że  dalej tak będzie -

Pzdr.serdecznym uśmiechem.

Opublikowano

@Alicja_Wysocka

wiem, że się nie pognieważ jak ja przytoczę inny napis, z innej ściany i z zupełnie innym kontekstem.

jako ciekawostkę.

knajpa.

jedzą ośmiorniczki czy inne śledzie dwaj goście.

jeden to były premier Belka a drugi to bodajże ówczesny minister skarbu Cytrycki

męska rozmowa.

Belka mówi: ja naprawdę mam długiego!

jak belka!.

na to Cytrycki: jak byłem w Singapurze to w kiblu, nad  pisuarem był napis: "przysuń się bliżej, nie masz takiego długiego jak ci się wydaje".

napisy na ścianach to skarbnica.

tylko nie można się czasami odnaleźć.

to takie tam moje pitolenie:)

Opublikowano

@Waldemar_Talar_Talar

Tak Waldemarze, dobrze liczysz - dwadzieścia lat przegrałam wierszem, albo wygrałam

bo wiesz, to już chyba uzależnienie.

Uzależniłam się od jedzenia

oddychania

oglądania świata

od spania (nie za bardzo)

od czytania i pisania poezji

i od Was wszystkich

- nie myślę o odwyku. 

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Nie znam już szczęśliwych słów i do stylu mi daleko. Zdzieram gardło, prosząc – wróć, wróć, bym znowu poczuł piękno.   A gdy przyjdzie maj z najpiękniejszych wróżb, dam ci wargi smak wśród kwitnących grusz. Ponoć bywa, że najpodlejszy żal w końcu zmienia się w disneyowską baśń.   A jeżeli już nie przyjdziesz i baśń stanie się złudzeniem, będę cicho szedł przez życie, będę tylko – cierniem.   Słów już nie wymówię żadnych i zaleję się milczeniem.  Po co rzucać mam słowami, gdy nie mówię ich do ciebie?   Był nad nami anioł stróż, który troszczył się o płomień. Płomień naszych skór i dusz, który pragnę dziś zapomnieć.    Choć nasz anioł zmarł, ja wciąż z jego piór tkam przed snem co dnia garść szczęśliwych snów. Ponoć bywa tak, że choć płomień znikł, świeci ludziom w twarz ich miłości znicz.   To przez ciebie oniemiałem. To przez ciebie jestem cierniem. Śnię, że jestem twoją rzęsą, twoim oka mgnieniem.   Śnię, że jestem jedną z twoich drwin, że ci śpiewam i prasuję jeans, że dla ciebie jestem –  kimś.   31 X 2025
    • @Berenika97  dialog dwojga ludzi,  delikatny,  czuły , imntymy - niemal dotyka zmysłów. Piękny wiersz o pięknych duszach. 
    • @Aleksander Hoorn ...maszyneria natury jest ogromna, zawiła i całkowicie wszechstronna... Ostatnio spaceruję ścieżkami gnozy i znajduję w sobie takie kwiatki :)   Dziękuję za rozebranie wiersza do ostatniej śrubki, pozdrawiam.  @Berenika97 ...w której ból przeistacza się w esencję... W punkt  ! Dziękuję, pozdrawiam. 
    • @APM dzisiaj na kolację zrobiłam płatki magnolii w cieście, dałam pół na pół z owsianym i zwykłym mlekiem, słodziłam słodzikiem i delikatnie oliwy z oliwek, parę kropel, zrobiłam bez masła, bo nie mam, fajna przekąska wyszła, zjadłam szybko z kawą, głodna wróciłam:) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...