Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

żałuję że nie szanowałam matematyki
czarodziejska jest troistość świata

przewrotność i próżnia okręgów
pełnia kół
powtarzalność obydwu

może zdołałabym wcześniej
wpisać go w okrąg

Opublikowano

wiesz za co cenię Twoją poezję?

za pomysł, którego niegdy nie marnujesz, słowa są zawsze przemyślane i potrzebne, wręcz niezbędne, to nie jest poezja bezmyślna, chaotyczna, ale uporządkowana, czysta.....eh....może przesadzam z tym słodzeniem, co? hihi:) ten pomysł zrealizowałaś wg mnie po mistrzowsku, miło było przeczytać ten wiersz na sam koniec dnia i znow uwierzyć w dobrą poezję, inteligentą:)

masz rację, jest czarodziejska.............

pozdr. agnes

Opublikowano

matematyce piszą zgon
mimo to

wszystko

toczy się po owalnej
linii horyzontu
naszego życia
wpisanego w okrąg

kto powiedział że
koło nie ma kątów
idealnym kształtem
jest kula?

Pozdrawiam. // 51

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wielkie dziękuję, Agnes, dodajesz mi otuchy, jeśli chodzi o pisanie, to nie ma dla mnie nic ważniejszego niż to, żeby ktoś to, co uzewnętrznię poczuł, czy zrozumiał. Naprawdę dzięki, pozdrawiam.
Opublikowano

kłaniam się przed królową

jestem tylko krzywą łamaną
i nie układam się równolegle

a jednak nie odjęła mnie
poza obwód tej kuli

dziękuję i pozdawiam
Opublikowano

Jak dla mnie nic tu nie ma. Sam tytuł odrzuca - mam taką znajomą, co to ciągle w kompleksach i w depresji się nurzała i właśnie ona lubiła mówić, że jej życie jest jak sinusoida. Ja mam jedno pytanie: dlaczego nikt nigdy nie napisze, że cosinusoida?

Spodziewałem sie chociaż jakiejś ciekawej, może głębokiej treści, a tu znów to co wszędzie indziej, gdzie dzis zajrzałem - ON - ile można?. Koncept niby jest, ale naprawdę nie widać, żeby tu był jakiś wysiłek.
Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam i dziękuję za komentarz. Bardzo mi przykro, że się zawiodłeś, no i z powodu koleżanki. Widzisz, sam sobie udzieliłeś odpowiedzi na pyt. dlaczego nikt nigdy nie napisze "cosinusoida" - pyt. jest juz nieaktualne, ty, Jasiu, napisałeś :)))

A z NIM to przesadzaszi spłycasz, bo Nim może być każdy. No i trochę wysiłku, choć to nienajodpowiedniejsze słowo, mnie to kosztowało ;p

Pozdrowienia.:)