51fu Opublikowano 4 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 To nie jest latanie, tylko spadanie do celu. z jakiejś bajki poprosiłem remka żeby zjechał na pobocze bo już nie mogłem tego wytrzymać ani unieść świadomości którą posiadaliśmy tylko my dwaj na świecie i którą uśpiliśmy głęboko w kościach zgięty w pół dłonią czule wspierałem drzewo pod stopami grząsko a nad głową twarda noc czysta jak niedzielna wódka i podziurawiona gwiazdami odbitymi w starych okularach w lesie dwa żarzące się czerwone punkty chyba czyjś postój na fajkę bo przecież nie oczy remka przypomniały o tym że już czas samochodem zdecydowanie szybciej i pewniej wiesz powiedział znowu odłączyli mi prąd a jak już włączają to i tak w telewizorze śnieży ręce drżały mu na kierownicy — wiem przyjacielu u mnie tak samo no i w radiu nie ma sygnału a może tam w lesie to były jednak czyjeś oczy tylko trochę inne niż te pędzące wprost na nas wielkie białe i zbyt głośne — spadaliśmy wzwyż językiem wydłubując szkło spomiędzy zębów
Jego Alter Ego Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 broń Boże tego odchudzać!:) Fu,to cudo! przeniosłam się w to miejsce, co prawda na dłużej niż w wierszach,ale to nie jest proza, to kawał dobrej poezji,zabieram i pozdrawiam/martyna
Bea Nefer Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 z zachwytu nie pieję bo puenta ze szkłem w zębach wydłubywanym językiem jest dla mnie nie do przyjęcia.
51fu Opublikowano 5 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Julia Zakrawa, nie zakrawa — zostaje tak, jak jest. Wyliczyłem co do słowa. Dzięki za ustosunkowanie się.JAE Bardzo Ci dziękuję za docenienie tego obrazu. Zabieraj, pewnie. Bea Odbiór u każdego inny. Widzisz, dla mnie to ulubiony fragment. Pozdrawiam Was. // 51
ot i anka Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 eh, co tu mówić... też jestem kierowcą:) podoba mi się co najmniej tak jak mini morris:)
51fu Opublikowano 5 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Dzięki, Iza. Twoje słowa dużo znaczą. Aż chce się dalej pisać. Pozdrowienia. // 51
Anna_M. Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Zaczynam dzień z tym wierszem. Hmm, wierszem, nie żadnym tekstem, bo to prawdziwy wiersz. Niesamowite, każde słowo ma taką moc, no każde. Jestem pod wrażeniem metafor. To rozwala, nic dodać, nic ująć. A może jednak coś dodać. Zabieram nie tylko do ulubionych, ale do środka. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi