Marek.zak1 Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu Nie wiem kiedy, wiem po co, ale przyjdź po mnie nocą, bez bólu tam, dokąd chcesz, weź mnie, a jak, sama wiesz, oporu ci nie stawię, jestem gotowy…... prawie. 6
Poet Ka Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu @Marek.zak1 piszesz o pogodzeniu się i poddaniu ...ta krokodylica wie, że nigdy nie ma zgody, jest tylko bezradność. 2
wierszyki Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Oj nie żartuj sobie, każdy pewnie tak by sobie życzył. 2
LessLove Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu @Marek.zak1 To "prawie" jest kluczem. Kiedyś starsze kobiety modliły się o dobrą śmierć, byłem tym przerażony jako dziecko. Kiedy dorosłem, doceniłem piękno pokory. Jesteśmy gotowi przeżywać życie w pełni, kiedy nie wadzimy się ze śmiercią. To u Ciebie "podejrzewam". Pzdr 1
viola arvensis Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu @Marek.zak1 przypomniałeś mi ta fraszeczką Artura Schopenhauera - jednego z moich ulubionych autorów. Dobry jesteś w tych mini :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 8 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu @Poet Ka Myślę, że im bardziej boli, tym akceptacja jest jednak większa. Dzięki zza wpis. @wierszyki Z czasem myśli się o tym jednak więcej, zwłaszcza widząc, bezradność wobec chorób bólu. Pozdrawiam i dzięki za wpis. @LessLove Cudem wyszedłem (prawie) cało z dwóch wypadków, więc temat przerabiałem, a nie chciałbym żyć w cierpieniu, niesprawności fizycznej, czy umysłowej i być ciężarem dla bliskich. Masz rację to "prawie" jest tu kluczem. Dzięki za wpadnięcie i pozdrawiam. @viola arvensis Tak, dla mnie Schopenhauer też jest jednym z moich ulubionych, a Erystyka powinna być lektura obowiązkową dla wszystkich:). Co do krótkich form, to dla zwiększenia szansy przeczytania do końca. Zresztą kiedyś miałem szkolenie w temacie "testu windy", czyli jak zainteresować w bardzo krótkim czasie klienta, szefa itd. Dzięki za miłe słowa, wiosennie pozdrawiam. 1
Berenika97 Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu @Marek.zak1 Wiem, że lubisz czarny humor. :) Ja również. A śmierć Ci odpowie: To jedno „prawie” - jak nitka cienka, co jeszcze trzyma cię przy tym świecie. Skoro zapraszasz, to moja ręka ukoi wszystko, co w duszy gniecie. Bez bólu, lekko, jak tchnienie wiatru, wyprowadzę widza z tego teatru. Lecz póki stoisz tak na krawędzi, mój czarny powóz… już wolnej pędzi. 2
Marek.zak1 Opublikowano 3 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu i dobrze:). A to "prawie", jak ta nitka cienka, może Ariadny, bo jeszcze daje możliwość się wycofać. Dzięki za fajny wpis. . 1
Rekomendowane odpowiedzi