Ewelina Opublikowano Poniedziałek o 19:08 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 19:08 nie istnieje miłość między nami, tylko lęk i jeszcze coś - skrzydła połamane nie istnieje miłość tylko poraniona kora od drzewa oderwana, ona cierpi i drzewo też a może to miłość... 7
Charismafilos Opublikowano Poniedziałek o 19:21 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 19:21 @Ewelina Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zastanowiło mnie to sformułowanie... semantycznie takie trochę mało miłosne, ale to pewnie moje aksjomatyczne myślenie :) 1
Ewelina Opublikowano Poniedziałek o 19:29 Autor Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 19:29 @Charismafilos Miłość... moja może być (nie)miłosna, a może to już nie miłość... nie wiem:) 2
Charismafilos Opublikowano Poniedziałek o 19:31 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 19:31 @Ewelina tak :) powrót do definicji :) 2
Rafael Marius Opublikowano Poniedziałek o 20:01 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 20:01 @Ewelina Chłodem powiało tak jak dziś, lecz wciąż zielono w tle. 2
Berenika97 Opublikowano Poniedziałek o 20:12 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 20:12 @Ewelina Podoba mi się to zaprzeczanie przez dwie strofy, a potem - wahanie. Metafora z korą jest świetna- oderwana od drzewa cierpi, ale drzewo też. Można odejść, ale obie strony będą zranione. A pytanie na końcu ("a może to miłość...") brzmi jak przyznanie się do czegoś wbrew sobie. Wiersz jest pięknie bolesny w swojej niepewności. 2
Myszolak Opublikowano Poniedziałek o 22:12 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 22:12 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W punkt! Bardzo trafił. Pozdrawiam 2
Ewelina Opublikowano wczoraj o 04:59 Autor Zgłoś Opublikowano wczoraj o 04:59 @Rafael Marius u mnie zawsze zielono, choćby i w tle tylko, ale jednak :) A u Ciebie? @Myszolak bardzo się cieszę. Pozdrawiam serdecznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Berenika97 dziękuję Ci bardzo, potrafisz napisać coś czego ja bym nie ujęła w taki sposób, bo wolę się ukryć w metaforach. Prawda bywa trudna i do tego tak bardzo skomplikowana. Pozdrawiam serdecznie 3
Rekomendowane odpowiedzi