Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Proszalny Myślę, że to nie jest jakiś szczególny dar, tylko może umiejętność bardziej uważnego obserwowania świata.

Kiedyś spacerowałam po moim osiedlu i robiłam zdjęcia roślinkom (amatorsko trochę zajmuję się fotografią). Mijał mnie jakiś facet, z tych, co biegają dla zdrowia, i pytał - a co pani tam robi? tam nic ciekawego przecież nie ma? liście pani fotografuje? 

No właśnie :)

@Łukasz Jurczyk Bardzo mi miło :) W tym, co drobne kryje się również wielkość :)

@Jacek_SuchowiczMoże powinniśmy być jedni dla drugich takimi witrażami, przez które świat obserwowany staje się jaśniejszy, bardziej kolorowy i bajkowy... :)

Opublikowano

@vioara stelelor

Twoje słowa.

Twoje wersy.

a wśrod nich i w nich samych wiosna nie tylko rozkwita, ale pyta o siebie, o nas, o sposób, w jaki świat może stać się przezroczysty dla czułosci.

i choć codziennośc przynosi worki cukierków i skrzydlate słowa, to w tej subtelnej geometrii uczuć odkrywam nieskończoność .

a w niej nasze dzieciństwa mieszają się z teraźniejszością .

i to jest -

pięknie, cicho, prawdziwie.

bardzo prawdziwie.

gdzieś tutaj jest ten anioł........

Opublikowano

@vioara stelelor

Lubię jak  richelieu na niebie mieszka obok dyskontu i cukierków na wagę. I że słowa potrafią otulać. Myślę, że właśnie tak wygląda miłość- gałęzie dziwią się swoim pąkom, słowa są kolczaste albo otulają, a my wracamy z dyskontu i próbujemy być dla siebie oknami.  Pięknie!