Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Proszalny ten wiersz jest dla mnie dowodem na to, że wszystko czego w życiu doświadczamy ma swoje dobre i złe strony...czułość pomieszana ze smutkiem, słodki smak ze słonym. Nic nie jest oczywiste i to chyba najciekawsze. Ten wiersz podany w formie przeplatanych wspomnień ciekawie pokazuje wszystkie barwy życia. Subtelna i interesująca liryka, którą przeczytałam z ogromnym zainteresowaniem! 

Opublikowano

@Mitylene Ciekawe, że piszesz - wszystko ma swoje dobre i złe strony. Właśnie skończyłem wiersz o Albatrosie i tam pada podobne zdanie - dobro i zło zmieszane razem. Zadziwiająca koincydencja. 

A może piszę kolejny wiersz o tym samym? Tylko już otwarcie, nie tak zawoalowanie. Myślę, że Twój komentarz to trafna diagnoza. Studium mojego lęku.

Oboje jesteśmy liryczni. "Tkliwi i dynamiczni". Dziękuję i pozdrawiam. Niech las nam sprzyja.

Opublikowano

@Proszalny Podoba mi się to przejście od czułości do deszczu. Dla mnie to opis chwili po przebudzeniu, w której "film" dopiero się ładuje, na początku jest chwila beztroski, ale już zaraz życie zaczyna do nas docierać... wspomnienia i problemy... Pozdrawiam

Opublikowano

@Myszolak Uwielbiam deszcz w każdej postaci. Najbardziej ten drobny. Gdy w nocy, na parapetach domu, gra cicho nokturny. Dziękuję bardzo i pozdrawiam również. Gdybyś chciała więcej deszczu i czułości to zapraszam tutaj: