Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 11 Marca Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Marca (edytowane) W symbiozie wachlarze natury a to już tyle lat odkąd byliście małymi światełkami w chmurne dni - czas zerwał się z cugli - dzisiaj samodzielnie witacie świty a gdy jesteśmy razem zachęcacie głupawką do kradzieży koni i w jednej chwili znika lęk przed galopem po lesie - odgłosy i słowa a moja uwaga w drzewach dzięcioł stukiem nawołuje wiosnę wystraszone korniki skrobią - o shit - ślimak ślimaczy się na karpinie obok niego skaczą żabki poddasze leśnej altany tęskniło za ciepłem pająki tkają nowe sztucery by ustrzelić choćby kilku muszek po mrozopauzie pora na porządny posiłek - w zagłębieniach schowały się przed słońcem zwały śniegu nieopodal ruda kitka... przypomina sobie gdzież to jesienią schowała... - spójrz na mamę czy ona nas słucha... - słucham i... słucham też... przy okazji... Tyci i Dallas wymienili między sobą znaczące spojrzenia oraz... uśmiech marzec, 2026 Edytowane 12 Marca przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 12
huzarc Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca @Nata_Kruk Wiersz o czasie, dorastaniu i rodzinnej bliskości, opowiedziany poprzez obraz wspólnego pobytu w naturze. Ma formę luźnej, niemal strumieniowej obserwacji świata, w której mieszają się obrazy przyrody, humor i czułość. Bardzo prawdziwy. 2
andrew Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca (edytowane) @Nata_Kruk ... wczoraj … cudowne chociaż nie zawsze zniknęło jak piękna zorza budząca zachyt spoglądam na nie widzę z nim różne dziś wiele obiecywało jak piękna zorza budząca zachyt spoglądam ... widzę tamten świat wiosną budził nie tylko nadzieję wiele obiecywał obiecywał i dawał starczy na każde jutro jesteśmy tam na zawsze nawet jak niektórzy ...odeszli ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia Edytowane 12 Marca przez andrew (wyświetl historię edycji) 2
Gość vioara stelelor Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca @Nata_Kruk Podoba mi się sposób, w jaki pokazujesz bliskość pomimo upływu czasu i zachodzących zmian. Wspólne doświadczanie przyrody podkreśla ten proces, synchronizuje się z nim.
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca @Nata_KrukZapatrzyłam się Nato, na ten obrazek, uroczy :) 1
Berenika97 Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca @Nata_Kruk Urzeka mnie to przejście od sentymentalnego wspomnienia "małych światełek" do wspólnego galopu przez las. Tytułowa symbioza to tutaj nie tylko współistnienie z naturą, ale przede wszystkim ta niesamowita więź, w której dzieci i rodzice potrafią czytać sobie w myślach - nawet gdy mama "odpływa" w stronę dzięcioła i korników. Bardzo autentyczne i piękne! 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Witaj - piękny wiersz - Pzdr.uśmiechem. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca @Nata_Kruk trudno to wszystko nazwać symbiozą dzieci rodzina przyroda las ta wspólna miłość prowadzi po coś i zrozumienie w rozumie trwa słyszymy zdania których nie słychać znamy pragnienia co w sercach tkwią wzrokiem do wnętrza umiemy wnikać i poznaliśmy słów naszych moc ... serdecznie pozdrawiam:)))))) 2
Nata_Kruk Opublikowano 12 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca (edytowane) @huzarc... śliczny komentarz... :) dziękuję. @andrew... "obiecywał i dawał.. starczy" na dłuuugo... niech..:) Dzięki Andrzej. @Alicja_Wysocka.... @Waldemar_Talar_Talar... Ala, uroczy.? cieszę się... :) Waldku.. dzięki za dobre słowo. @vioara stelelor... o to mi chodziło.. bliskość.. pomimo upływu czasu. Dziękuję Ci... :) @Berenika97.. słowo.. symbioza.. dane ciutkę na wyrost, być może, ale.. czułam to tak, jak właśnie opisałaś w komentarzu, za który bardzo dziękuję... :) Dygam za każde zostawione słowo.. DZIĘKUJĘ. @Wochen... @Łukasz Jurczyk... @Rafael Marius... Wam także dziękuję za ślady czytania. Edytowane 12 Marca przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 3
Nata_Kruk Opublikowano 12 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku... bardzo Ci dziękuję za nową, ciekawą treść w temacie. symbioza w wierszu zatacza koło niczego nie chce - jak w życiu - różnić usłyszeć można - niepowiedziane - wyczuć pragnienia a nawet smutki Także serdecznie pozdrawiam... :) 1
Tectosmith Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca @Nata_Kruk Podoba mi się ten leśny potok obserwacji – dużo drobnych detali natury, które budują żywy obraz spaceru. W tle czuć relację z dziećmi i ich energię, a końcówka z dialogiem daje lekki uśmiech. Przyjemny, obrazowy tekst. Pozdrawiam serdecznie. 1
Nata_Kruk Opublikowano 18 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca (edytowane) ... cieszę się, że nastrój przypadł, że relacja dała się wyłapać... :) Dziękuję @Tectosmith za zostawione słowa. Pozdrawiam. @Poet Ka... bardzo dziękuję. Edytowane 23 Marca przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi