Adam Zębala Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Zbyt trudne żeby zrozumieć nie ma po co się wysilać wszystko biegnie swoim torem. Po środku jeziora stoję i jeszcze nie utonąłem wokoło jest pusto i nic nie słychać. Nie wyciągnął ręki do tonącego zbyt dużo żeby pomóc i zbyt trudne żeby zrozumieć. Wśród huraganu szedłem i w samym centrum burzy spadło na mnie wszystko to co było na drodze. Patrzyłem Ci w oczy myśląc że jesteś pośrodku moich myśli i kierujesz padającym deszczem. Dzieci biegną na przeciw rodzicom wierząc że maja moc nadprzyrodzoną czyż ja nie jestem dzieckiem? Wśród padającego śniegu jestem i trzymam spadające od ciężaru zamarznięte głazy ludzkich łez. Ktoś powiedział że po burzy będzie spokój lecz ten nie przyszedł żywioł pastwi się dalej. Oczekujący pomocy są zawiedzeni tam gdzie biły pioruny zostawiono ich samych aby sercem stopili lody. 6
Charismafilos Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @Adam Zębala myślenie wymaga wysiłku, więc łatwiej oceniać. Odwagi!
Berenika97 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @Adam Zębala "Zamarznięte głazy ludzkich łez" - świetny obraz. Cały wiersz o tym, jak samotnie przechodzi się przez burzę, gdy nikt nie wyciąga ręki. Smutne!
vioara stelelor Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) @Adam ZębalaWiersz jest ciężki od emocji, które trudno unieść. Zarówno peelowi, jak i ludziom wokół niego. Być może stąd rozczarowanie brakiem pomocy, bo często wobec zbyt mocnego cierpienia odczuwa się po prostu bezradność. Edytowane 31 Stycznia przez tie-break (wyświetl historię edycji)
Whisper of loves rain Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Ten wiersz mocno rezonuje. Zostaje w głowie i wraca obrazami. Czyta się jak ciszę po burzy, która jednak nie chce nadejść. Są teksty, które nie dają odpowiedzi, tylko zostają z czytelnikiem. Ten jest jednym z nich.
Adam Zębala Opublikowano 31 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @Charismafilos dziękuję bardzo pozdrawiam serdecznie @Berenika97 bardzo trafnie @tie-break wszystkie moje wiersze coś zawierają i coś się za nimi kryje pozdrawiam serdecznie @Whisper of loves rain bardzo dobry komentarz i bardzo trafiony pozdrawiam serdecznie 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Witaj - zamarznięte głazy ludzkich łez. - super - Pzdr.
Adam Zębala Opublikowano 31 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @Waldemar_Talar_Talar dziękuję waldemarze również pozdrawiam
huzarc Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego @Adam Zębala Stoickie credo, ale nie wprost opowiedziane przez obrazy współczesnego niepokoju.
Rekomendowane odpowiedzi