bazyl_prost Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia czym ona jest czy czarnym srebrem i jego wymytym brakiem jak w fotografii a może układem kwantów jak w cyfrówce kochany krzem podobno jesteśmy z piasku częściowo niektórzy jak szlachetny kryształ niektórzy zmieszani z błotem wynurzamy się stopniowo jak roślina z gruntu żeby być drzewem 5
hollow man Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @bazyl_prost Tak, tak, bazylu... W tym kierunku.
Charismafilos Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @bazyl_prost ciekawy wiersz! Widzę, że Prawdziwa Światłość nie dała Ci spać ;) Jest światłość prawdziwa, która oświeca każdego człowieka, gdy na świat przychodzi. :)
aniat. Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @bazyl_prost Ja jestem brzozą Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Charismafilos Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @aniat. oh nie! brzoza to drzewny chwast... choć sok ma taki pyszny ;)
bazyl_prost Opublikowano 31 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) @Charismafilos brzoza ładna jak papier, ja chyba jestem bambusem , bambus wchłania krzemowe bogactwo piasku Edytowane 31 Stycznia przez bazyl_prost (wyświetl historię edycji) 2
Charismafilos Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @bazyl_prost - twardziel z Ciebie ;) Ja to może osika Kto podejdzie to go osika[m] ;)
aniat. Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @Charismafilos a tam, od razu chwast…, ale za to jaki piękny. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Charismafilos osika to raczej kojarzy się z „trzęsidupką” 1
Charismafilos Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @aniat. urocze!!!! "trzęsidupka" zabieram haha dziękuję. Na wymianę mogę dać - fircyfuszki :)
aniat. Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @Charismafilos a co oznacza to słowo, bo słyszę po raz pierwszy? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Charismafilos Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @aniat. widzę, że zainspirowało :) proponuję zabawę - napisz wiersz, nie używając googla wpierw ;)
aniat. Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @bazyl_prost Przepraszam, że konwersacja pod Twoim wierszem poszła w taką stronę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Pozdrawiam. A wiersz, filozoficznie dobry. @Charismafilos a co oznacza to słowo, bo słyszę po raz pierwszy?
Charismafilos Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @bazyl_prost wybacz bracie, że zaćmiłem Twoją światłość - już się zwijam ;)
andrew Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @bazyl_prost ... nasze kwanty tak się nam wydaje dają się układać jak klocki przez mrok ledwo dojrzymy światło szarość robi roszadę być sobą większości nie warto mózg się przegrzewa skąd wziąść chłodzenie gdy wróżą ocieplenie ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia
bazyl_prost Opublikowano 31 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @andrew jeszcze nie ma ocieplenia jest 3/4 zimy
Berenika97 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia @bazyl_prost "Czym ona jest" - pytanie o naturę . Odpowiedź budowana przez technologiczne metafory- analogowe "czarne srebro" fotografii kontra cyfrowe "kwanty". Ciekawe to "wymyty brak" - negatyw jako nieobecność, która paradoksalnie uobecnia. "Kochany krzem" - czułość wobec materii, z której jesteśmy (i komputery, i my). Nawiązanie do "z prochu jesteś" przemienione w naukowy fakt - krzem, piasek, krzemionka. Ciekawy podział na ludzi-kryształy i ludzi-błoto. Taki geologiczny - niektórzy się wykrystalizowali, inni pozostali w mieszaninie. W sumie to każdy wers jak hipoteza do sprawdzenia. Poeta-naukowiec analizujący próbki bytu! :)
bazyl_prost Opublikowano 1 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego @Berenika97 dzięki za komentarz , wydaje się że oczywiste rzeczy są najbardziej inspirujące. 1
Rekomendowane odpowiedzi