Anna_Koss Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia Biegnę ale nie dość szybko Tworzę ale nie dość pięknie Kocham ale nie dość mocno Taka jestem Zawsze zalękniona Cokolwiek zrobię nie dość, już jest przy mnie Rzucone mimochodem z twoich ust Taka jestem nie dość dobra nie dość śliczna nie dość grzeczna gdy prostując plecy odchodzę 6
wierszyki Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Kobiecy wierszyk. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Witaj - kobieca rozterka - tak bywa - Pzdr.serdecznie.
Berenika97 Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia @Anna_Koss Ten wiersz można odczytać jako bolesne wyznanie o toksycznej relacji. Wers - "Rzucone mimochodem z twoich ust" - sugeruje, że owo "nie dość" pochodzi z zewnątrz, od konkretnej osoby. To nie wewnętrzna refleksja, ale krytyka, która stała się częścią tożsamości mówiącej. "Taka jestem"- To gorzkie zaakceptowanie etykiety. Koniec to moment przełomu - "gdy prostując plecy , odchodzę" - to jedyne zdanie bez "nie dość". Prosty gest staje się aktem odzyskiwania godności. "Odchodzę" brzmi jak wyzwolenie. Wiersz dotyka uniwersalnego doświadczenia - jak cudze słowa mogą się zagnieździć w nas i kształtować naszą samoocenę. Końcowy obraz daje nadzieję na uwolnienie się z tej pułapki. Bardzo podoba mi się wiersz.
Charismafilos Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia @Anna_Koss śliczny! Niezwykle trudno się pięknie odbić w oczach patrzącego... :)
Anna_Koss Opublikowano 26 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia @Berenika97 Dziękuję bardzo. Interpretacja w punkt. Ciesze się, że tak dobrze go odczytałaś. Pozdrawiam @Charismafilos Dziękuję. :) 1
Rekomendowane odpowiedzi