Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 25 Stycznia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia Plotka się unowocześniła, zmieniła najpierw płeć, fake news-em się nazwała, być celebrytką miała chęć. Dziennikarzom ogłaszała sensacje, z uśmiechem nieszczerym. Cytowały ją wszystkie redakcje, podniecone kłamstwem kolejnym. - Przecież to informacja nieprawdziwa! - krzyczał ktoś - co ona plecie!? Plotce podniosła się adrenalina: - Ja mówię tylko to, co słyszeć chcecie! 10
APM Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Berenika97 Fajne, Widzimy i słyszymy to, co chcemy zobaczyć i usłyszeć. Im dłużej zatrzymamy wzrok an jakiejś wiadomości na ekranie, to system podrzuca nam następne na ten temat. Nie sprawdzamy już, czy infrmacje są prawdziwe, kolejne Fackenewsy przekonuja, ze tak jest, skoro wszędzie o tym tak samo piszą... 1
Christine Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Berenika97 Bardzo trafnie! Właśnie tak to działa, wyjaśnił mi to znajomy dziennikarz. Ktoś z jakiejś redakcji wrzuca niesprawdzoną wiadomość - musi być "sensacyjna", następnie podchwytują ją inne redakcje - publikują to , a potem te ambitniejsze - sprawdzają prawdziwość. :) Często wychodzą dziwne informacje typu - nie ten, w innym czasie, z innego powodu, i.t.d. Pozdrawiam. 1
Berenika97 Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @APM Bardzo dziękuję! Masz rację! O manipulacji w mediach, również tej podświadomej kiedyś dużo czytałam. Informacja krąży i rozprzestrzenia się , ale źródło jest jedno, często niesprawdzone. Pozdrawiam. :) @Christine Bardzo dziękuję! Tak, właśnie tak to działa, Też wiem to do dziennikarzy. :) Pozdrawiam. @infelia @Annie @Pisarzowiczka @MIROSŁAW C. @Czarek Płatak Serdecznie dziękuję! Pozdrawiam. :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia Często tak to właśnie działa. Bradoz fajna fraszka, celna. 1
Berenika97 Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Nata_Kruk Bardzo dziękuję! :) 1
Berenika97 Opublikowano 26 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia @Rafael Marius Serdecznie dziękuję! Pozdrawiam. :) 1
Berenika97 Opublikowano 1 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego @Łukasz Wiesław Jasiński Bardzo Panu dziękuję! Pozdrowienia. :) 1
Rekomendowane odpowiedzi