Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@infelia

Zanim zacznę zarządzać poproszę o szczegółowe raporty!
Ostatecznie jestem odpowiedzialna za bezpieczeństwo publiczne na szeroką skalę ;) 

i to natychmiast.!
Jutro jestem zajęta ( fryzjer, kosmetyczka itp. ;) - proszę mi absolutnie nie zawracać głowy.! 

Opublikowano

@infelia

KOMUNIKAT PRASOWY WYDZIAŁU KRYMINALNEGO

Szanowni Państwo,

z przykrością muszę stwierdzić, że autor wiersza wyraźnie nie zna procedur operacyjnych. Kradzieże kompotów z piwnic? Proszę Państwa, to było jedno śledztwo, jedna piwnica, i okazało się, że to była spirytusowa nalewka z 1987 roku o wartości dowodowej w sprawie gangu bimbrowników!

Co do afery dratewkowej - oczywiście to ja odkryłam kluczowy trop. Podczas gdy młodszy aspirant Migrena robi karierę w Europolu. A kto tutaj rozwiązuje sprawy zabójstw? Ja przesłuchiwałam smoczycę, która zeznała: "Mój Ignacy nigdy nie zjadłby owcy bez sprawdzenia jej pochodzenia - miał alergię na lanolinę!"

Violetta z AT może i zna karate, ale to ja ustaliłam, że owe "trzewiczki" Dratewki miały podejrzanie grube podeszwy - klasyczna skrytka na GHB.

Więc skoro Migrena jest za granicą, ktoś kompetentny musi w końcu przejąć wydział zabójstw. Znam najlepsze kryminały, więc ten wydział należy się mnie!.

Z wyrazami szacunku

inspektor Berenika97

Moje motto "Żaden kompot nie jest bezpieczny. Żadne zabójstwo nie pozostanie niewyjaśnione."