Ten utwór został doceniony przez użytkowników. huzarc Opublikowano 3 godziny temu Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Ostatni wóz konny zniknął wraz z jarmarkami ze trzydzieści lat temu. Gwar dworca autobusowego, gdzie zjeżdżali się wszyscy do szkoły, a potem wyjeżdżali na emigrację, wybył z dekadę temu. W przedszkolu dom starców, a ostatni kiosk wymarł bez echa. Nawet wielkie centrum handlowe, co go święcił biskup i senator dwadzieścia lat temu, żyje tylko dyskontem, do jakiego drepczą rano staruszkowie odruchowo na przeceny, po cukier i znój. Niby jest autostrada, niby światłowód. Lampy uliczne gasną wcześniej, bo nie ma tu komu chodzić wieczorami. 10
Omagamoga Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu a na wsi , kuliki . jeszcze się widzi wozy i sanie . większość pola ugorem leży bo polityka zabiła dochody z rolnicstwa. jak zabraknie jedzenia to sie będzie dziki jadło. ostatnio widziałem jednego wielkości opla corasa przez chwile myślałem że to miedźwiedź bo brązowy taki . i noża w kieszeni szukałem nie było ustąpiłem mu pierwszeństwa na drodze . wkońcu to nie on przechodził przezdrogę to droga szła przez las . 3
Amber Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @huzarc Dobry wiersz w retrospekcji do przeszłości.
Migrena Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @huzarc świetnie napisany wiersz!!!!!! nie chcę się tutaj u Ciebie rządzić ale bardzo by mi tu pasowała piosenka jacka skubikowskiego XIX wiek. klimatycznie.
KOBIETA Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @huzarc klimatycznie i nostalgicznie…smutny obraz …martwej współczesności i opuszczenia. Lubię małe miasteczka i ich tajemnice :) „ W takich małych, sennych miasteczkach nie dzieje się zbyt wiele dobrego. Najczęściej panuje w nich obojętność, urozmaicana od czasu do czasu nieświadomym lub co gorsza, świadomym złem”. S. King, Miasteczko Salem. pozdrawiam huzarc:)
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu @huzarc Fajnie; a ja mam skojarzenie od razu jak to po wojnie w dworach były szkoły i PGR. Mam kolegę, który przewozi konie to codziennie ma robotę, ludzie mają stadniny i bryczka na siebie zapracuje. Natomiast z tymi ulicami to prawda. Właśnie wróciłem ze Stambułu. Jechaliśmy o pierwszej w nocy autobusem przez Stambuł i był korek na moście ludzie łowili ryby i masy ludzi na ulicy. U nas to nie do pomyślenia.
Marek.zak1 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @Robert Witold Gorzkowski Jak mieszkałem w Hiszpanii też tak było. Dwunasta w nocy to środek zabawy a w piątki, soboty - początek. 1
Gosława Opublikowano 57 minut temu Zgłoś Opublikowano 57 minut temu I komu to przeszkadzało Mam sentyment do tamtych czasów Lata mojego dzieciństwa młodości To się już nie wróci
Rekomendowane odpowiedzi