Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tectosmith Opublikowano 3 Listopada 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2025 Widzę to ciepło - nie wiem dlaczego Wypełnia światło dnia jutrzejszego. Rozkwita w słońcu, trochę w zachwycie, Tuli z uczuciem, jakby w niebycie. Rozchylam ramiona, we mnie ten świat. Otwieram oczy martwe od lat. A ty kochana w promienie ubrana Tańczysz w błękitach cała skąpana. Słońce tak złote - kwiaty u stóp. Pójdziemy razem. W dłoniach nasz grób. Dotkniemy liści, malachitu, zieleni. Pokocham raz jeszcze nim się przemienisz. . . Wiersz powstał przy tej piosence: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 14
vioara stelelor Opublikowano 3 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2025 (edytowane) Ten wiersz jest jak odrobina słońca w ten dżdżysty dzisiejszy poranek. Wybrzmiewa w nim echo carpe diem, polowania na chwile, które uczą optymizmu. Wiele też potrafią zdziałać proste, ludzkie gesty, niosące życzliwość, uśmiech, czułość. Słodziak z teledysku wymiata! Chmurka na samej górze na Twoim zdjęciu nawet przypomina trochę tego szczeniaczka. A to moje chmury (kadrowanie zepsute, ale to początki mojej przygody z fotografowaniem): Góry, chmury - Tie-break/sierpień 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 3 Listopada 2025 przez tie-break (wyświetl historię edycji) 2
Tectosmith Opublikowano 3 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2025 @tie-breakPoproszę o serduszko :-) Lubie je :-) Powiem Ci szczerze, że nie znam się na kadrowaniu i nie zauważam niczego złego w Twoim zdjęciu. Dla mnie jest w porządku. Słoneczne, ciepłe, błyszczące. Podoba mi się. 1
vioara stelelor Opublikowano 3 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2025 @Tectosmith Mówisz i masz... A co do zdjęcia (mojego), powinno być trochę przesunięte do góry - dla równowagi między niebem i ziemią - i w prawo, żeby nie właziły te gałęzie z boku w kadr, tak mi się przynajmniej wydaje. Ale w sumie, co ja tam wiem!? Cieszę się, że Ci się spodobało. 1
huzarc Opublikowano 3 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2025 @Tectosmith Ten wiersz ma w sobie klasyczną liryczność, czyste uczucie i romantyczną elegancję. Jego ton jest bardzo melodyjny, harmonijny i czuły. Jesień potrzebuje przełamania światłem i on go dokonuje.
Berenika97 Opublikowano 3 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2025 @Tectosmith Twój wiersz pachnie pożegnaniem i odrodzeniem zarazem — jakby śmierć była tu nie końcem, a przejściem w coś subtelniejszego. W tym „cieple dnia jutrzejszego” czuć wiarę, że nawet po bólu istnieje jeszcze blask — delikatny, ludzki, niepewny. Piękne jest to zestawienie: „w dłoniach nasz grób” — bo to nie tylko obraz końca, lecz też wspólnoty, trwania razem aż po kres. To język miłości, która nie zna granicy między życiem a przemianą. Piękny!
Tectosmith Opublikowano 3 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2025 @huzarcDziękuję Ci bardzo. Pozdrawiam serdecznie.
Tectosmith Opublikowano 3 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2025 @Berenika97Bardzo Ci dziękuję Bereniko. Cieszę się, że wiersz się spodobał. Pozdrawiam serdecznie. 1
Tectosmith Opublikowano 3 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2025 @AmberDziękuję Ci bardzo. Pozdrawiam serdecznie. 1
Amber Opublikowano 3 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2025 @Tectosmith Finezyjność, nawet dotykiem można spowodować zniknięcie. Wiersz jest zapisem eterycznej chwili, dowodem na jej istnienie. Romantyczne zdjęcie, pod wierszem, jak obraz Wyczółkowskiego ...
Tectosmith Opublikowano 3 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2025 @AmberBardzo cieszę się, że wiersz Ci się spodobał. Nie lubię pisać tylko dla siebie. Pozdrawiam serdecznie. 1
KOBIETA Opublikowano 3 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2025 @Tectosmith nim się przemienisz … Świetlisty wiersz ! Zwiewnością chmur ! Bardzo mi się podoba :)
Tectosmith Opublikowano 4 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2025 @KOBIETADziękuję Ci bardzo i pozdrawiam serdecznie.
Nata_Kruk Opublikowano 4 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2025 Chwila, chwile, które opisałeś, mogą być.. zachwytem, @Tectosmith W drugiej.. nie chciałbyś.. chylę ramiona.. oraz.. w promień... ubrana (?) sugeruję jedynie. Pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 5 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2025 @Nata_KrukDziękuję Ci bardzo. Cieszę się, że wiersz zasłużył na serduszko od Ciebie. Twoje propozycje jednak są chybione, wolę obecną formę. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Kwiatuszek Opublikowano 12 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2025 @Tectosmith O, i znów chmurki!-) Tym razem przebija błękit, a i w wierszu ciepło słońca gdzieś się przebija. Pięknie! Widać, że przerwa była Ci potrzebna. Miłej nocy:-)
Tectosmith Opublikowano 13 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 @KwiatuszekDziękuję Ci bardzo Kwiatuszku. Nie wiem czy przerwa była mi potrzebna. Straciłem mnóstwo czasu na nic. Przerwa jednak była konieczna, bo nie było ze mną najlepiej. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam ciepło. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Tectosmith Komentarz @Berenika97Piękne jest to zestawienie: „w dłoniach nasz grób” — bo to nie tylko obraz końca, lecz też wspólnoty, trwania razem aż po kres. oddaje dokładnie to jak ja to widzę. Piękny Twój wiersz i to co Berenika napisała.
violetta Opublikowano 13 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2025 @Tectosmith bardzo romantyczny wiersz, a niezwykle jak na ciebie:) Zdjęcie takie złote, piękna zieleń i ten dach.
Rekomendowane odpowiedzi