kall Opublikowano 13 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 zanika wspólna przyszłość zdjęte rozszarpane zasłony - kiedyś kapały zielenią opary szczęścia uchodzą przez okno czyżbym znów obeszła się smakiem? na ścianie nowy kalendarz kolejne dni kreślę złudzeniami a przecież Orfeusz też był człowiekiem
Oscar Dziki Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Nuuuda. Nie mam żadnych konstruktywnych argumentów. Zwyczajna nuda. Pozdrawiam ciepło.
kall Opublikowano 13 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 po burzliwych naradach ... :) dziękuję bardzo Freney'owi, Stasi i Julci. w orginale był Judasz - on jednakże jest zbyt mocny jak na ten utworek. ale niestety - nie ma mężczyzn jako symboli zdrady... trzeba było zrobić czystości... ;) pozdrawiam francusko k. ps. ...i rozumiem feministki :-)
kall Opublikowano 13 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 argumentów nie ma - jest konsekwentny opis uczuć. pozdrawiam dobranoc :) k.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Kall, w czeciej strofie zalęgła się sięmioza ;) wszystko Ci przypomina stare czasy i burzy plany na przyszłość, bo jakoś inaczej i teraz ani w tę ani w tę i już nigdy nie będzie jak kiedyś... przy Twoich wierszach zawsze odjeżdżam, wiedz, że to dobrze. Trafia do mnie i we mnie. pozdr.
Espena_Sway Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Ciekawy, nietypowy, przemówił do mnie ludzkim głosem :-). Na + pozdro Espena Sway
Agnes Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 chyba musisz napisać to jeszcze raz:) zaciekawił mnie tytuł, jednak sam tekst wydaje mi się bez pomysłu, brak tu jakiegokolwiek klimatu, tak charakterystycznego dla Ciebie... "znikła wspólna przyszłośc---a może zniknęła?zdjęłam rozszarpane zasłony - kiedyś były zielone" zobacz ile czasowników, dalej jest podobnie, strasznie dużo czynności na małej przestrzeni, więc trudno się w tym połapać.... ogólnie tekst nie zatrzymuje, a można by coś z niego wykrzesać, wykorzystać pomysł, więc do roboty moja droga, bo umiesz lepiej, nawet dużo!! przesyłam uśmiechy agnes
kall Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 jay jay - dziękuję bardzo. sięmioza w zwrotce drugiej ;) dzięki za dobre słowo ;) espena - miło mi ;) Agnes - hmm... duży kopniak. ale potrzebny. twoje zdanie jest dla mnie bardzo istotne. zaraz zobaczę, co tam da się jeszcze poprawić ;) dzięki wszystkim ;) k.
Michał Ziemiak Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Jako opis uczuć jest bardzo dobry, bo nie przegadany i sugestywny... I choć zazwyczaj niezbyt łaskawie podchodzę do motywu Orfeusza w poezji - tu jest OK ;-) POZDRAWIAM!
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 mi się podoba... dobry, solidny wiersz... najciekawszy fragment wg mnie: opary szczęścia uchodzą przez okno czyżbym znów obeszła się smakiem? pozdrawiam /Arek
kall Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Michale, Arku - podnieśliście mnie na duchu :) pozdrawiam k.
ot i anka Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 z jednej strony trochę zbyt dosłowne, z drugiej: też jestem kobietą i rozumiem(chyba) pisanie o uczuciach jest trudne,jeśli chce się zrobić z tego wiersz...nie zachwycił mnie Twój ,ale jest niczego sobie. Na plus w każdym razie pozdrawiam słonecznie(ikiem:)
kall Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 hmm... czyli jednak niekoniecznie zła decyzja odnośnie publikacji :) pozdrawiam (wolę słonecznikiem :) k.
kall Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 absolutnie kobiet NAWET kwiatkiem. :) aczkolwiek pozdrawiać wszystkim można :)
Paulettta Opublikowano 15 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 Mówcie sobie co tam chcecie mi sie podoba i tyle.
kall Opublikowano 15 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2005 mówisz - masz :) dziękuję ;) pozdrawiam k.
Rekomendowane odpowiedzi