Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@andrew

Masz świetne poczucie humoru i dystans do siebie!

To naprawdę zabawny tekst o uniwersalnym doświadczeniu twórcy – tej wiecznej potrzebie uznania i zrozumienia. Podoba mi się, że nie ma tu goryczy. Jest autoironia, ciepło, akceptacja. I ten optymizm twórcy, który zawsze znajdzie powód do radości – "wreszcie znalazłem u niej zrozumienie" – mimo że to zrozumienie dotyczy walorów użytkowych, nie artystycznych.

• 6 miesięcy temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @LessLove   To nie moja metafora. Cytuję, już poprawiłam :) uczciwie.  Dziękuję, pozdrawiam! 
    • @.KOBIETA. Nie jestem mniej delikatny od Ciebie. A jedynym zwrotem ostrym było "vet za vet", ale Ty tak lubisz się podroczyć :-)        Przepraszam jeśli coś Cię uraziło. A może i warto "zaliczkowo przeprosić, skoro potrafimy spalić transformator tak łatwo? Zaliczkowo także: przepraszam 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

K., "nie ma przeszłości", a przyszłość jest w we mgle. Jeżeli się spotykamy na forum, to niekoniecznie po to żeby sobie potakiwać. To byłaby kapitulacja i brak napięcia. Szczerze mnie cieszy, że "od niedawna"  widzę u Ciebie piękne wiersze mniej "fizjologiczne", delikatnie kobiece i...  piękne. Taka jesteś: "delikatna, ale pragnąca burzy" w której później cierpisz Ty i inni wokoło. Kiedy staniesz się dorosłą dziewczyną (zazwyczaj około 30-33) uzyskasz więcej spokoju w sobie i właśnie wtedy będziesz najpiękniejsza, powalająca dla mężczyzn, którzy często w tym wieku zaczynają dojrzewać (zajmuje im to czas c.a. do 40). Teraz jesteś uroczą rozkapryszona dziewczynką, która bałagani z przekonaniem, że wszystko się samo posprząta - nie zaprzeczaj, że miałaś bałagan w swoim pokoju :-)   Wszyscy piszemy o miłości - nawet pisząc o smażeniu jajek (jak "kolega-poeta") ale życie MOŻE BYĆ ciągłym przeżywaniem stanów miłosnych i to od nas zależy, co dostrzegamy jako piękne lub ważne oraz jak odpowiadamy na sygnały od ludzi i cudownej reszty  naszego raju. Ja p..czę, ale się na byt-owałem!
    • @violetta   a ja pozdrawiam z plaży:) siedzę sobie w kapeluszu i bikini

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

ale wystarczy słońca na dziś !  mamy fantazję
    • @Waldemar_Talar_Talar  piękny, jak piękno jest w nas, ono uczy pokory, doceniania wartości które są w życiu najważniejsze
    • @wiedźma  wszystkie dzieci którym pomogła przyjść na świat- urodziły się zywe. Sprzeciwiła się zabiciu. Bohaterka. "Sprawiedliwa wśród narodów świata.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...