andrew Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 poezja poezja pochłania czasami zastanawiałem się czy istnieję poza nią czy ja jestem w niej czy ona we mnie takie tam rozmyślania twórcy tak było do wczoraj bo bo zaczęło mnie zachwycać malarstwo namalowałem na sztywnej dykcie obraz wspaniały podoba mi się bardzo obawiałem się pokazać żonie bo co myśli o moim pisaniu nie nadaje się na forum tutaj mnie zaskoczyła stwierdziła że obraz super nie tyłko można zawiesić na nim wzrok znakomicie nadaje się jako podstawka pod garnek do zasłonięcia dziury w oknie i farba solidna nie jak te w muzeach zupa się wylała przetarła i nic jest jak był spytała czy to dla niej trochę ze smutkiem ale pożegnałem się z dziełem niech jej dobrze służy namaluję nowy cieszę się wreszcie znalazłem u niej zrozumienie dla mojej sztuki 10.2025 andrew Sobota, już weekend 7
huzarc Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @andrew Mamy wiersz, który przemawia jak miniatura ironii i liryczny zarazem, o twórczości, o ego i o codzienności, napisana w lekkim, gawędowym tonie, ale podszyta celną refleksją o kruchości artysty i niezrozumieniu sztuki. 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 u nich pragmatyzm jest wrodzony mężowskie dzieło chcą wykorzystać postawić na nim garnek fasoli ach niech doceni mąż artysta :)) 1
Annna2 Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @andrew niech dalej będzie z Tobą - mimo niedogodności, niech. Pisz. (kiedyś spaliłam żeberka, bo jednocześnie pisałam) Fajny wiersz bardzo z humorem 2
Berenika97 Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 @andrew Masz świetne poczucie humoru i dystans do siebie! To naprawdę zabawny tekst o uniwersalnym doświadczeniu twórcy – tej wiecznej potrzebie uznania i zrozumienia. Podoba mi się, że nie ma tu goryczy. Jest autoironia, ciepło, akceptacja. I ten optymizm twórcy, który zawsze znajdzie powód do radości – "wreszcie znalazłem u niej zrozumienie" – mimo że to zrozumienie dotyczy walorów użytkowych, nie artystycznych. 2
Nata_Kruk Opublikowano 12 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2025 Sztuka.. słyszy się tu i ówdzie... co nią jest.?. każdy(chyba) ma swoją własną odpowiedź. Mnie się podoba Twój monolog myśli, Andrzeju... :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi