Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 5 Października 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Października 2025 (edytowane) landszaft chmury ciurkiem wyciekło lufcikiem kominy miasta mają w sobie ciepło matki i chłód ojca stójcie do mnie plecami stójcie plecami do mnie wysysając błękit ja będę muskać tercyną smakujecie jak limbo smakujecie jak pióra które w was wbijam chowacie dym we włosach gdyby to mogło być o czymś innym niebo z waszych zdjęć okrywałoby mnie od nocy słuchajcie słyszę jak raz po raz zatrzaskujecie usta i trochę się topię gryzę oddech blizno ponad głowami poprzez nie zstąpimy Edytowane 18 Października 2025 przez Czarek Płatak (wyświetl historię edycji) 9
wierszyki Opublikowano 5 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2025 Na zdjęciach wszyscy są zwykle piękni. Ale wydaje mi się, że nie wybaczenie to nas zatrzymuje. Tak zobaczyłam ten obrazek. Chatka wieśniacza Kogo Bóg kocha, krzyżyki mu daje. Tylko cierpliwy szczęśliwym się staje: Mocno w to wierzyć człowiekowi trzeba. Że bez krzyżyków nie przyjdzie do nieba. Karol Miarka zwany ojcem. Husyci na Górnym Śląsku. Pzdr. A nie powinno być lufcikiem? 1
Annna2 Opublikowano 6 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2025 @Czarek Płatak smutne, bardzo Czarek. chowacie dym we włosach gdyby to mogło- to zdanie majstersztyk. piękne 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2025 Witaj - kominy miasta mają w sobie ciepło matki - piękny moment wiersza - - ciekawie piszesz Czarku - Pzdr. 1
Nata_Kruk Opublikowano 6 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2025 Mocne, ale także nieco hermetycznie jest... znowu "krzyczysz" słowami, wywalasz 'niemoc' z siebie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba mi się to porównanie. ZŁotej jesieni Ci życzę, Czarku. 1
Berenika97 Opublikowano 6 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2025 @Czarek Płatak Zwróciłam uwagę na pewną desperację w Twoim wierszu. Ten obraz "zatrzaskiwanych ust" i topienia się jest bardzo mocny – mówi o komunikacji, która się nie udaje, o słowach, które nie padają, o bliskości, która dusi zamiast łączyć. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 10 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2025 @Czarek Płatak Poprzednicy napisali w rezultacie to co chciałem powiedzieć odnośnie wiersza. Odczuwam ciężkość w nim panującą. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Czarek Płatak Opublikowano 18 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a powinno. Dzięki @Annna2 dzięki,dzięki, dzięki serdeczności Waldku! ano tak. Jakoś sobie trzeba radzić Interpretacja bardzo trafiona. To o tym @Wiesław J.K. to ja odpozdrawian @sisy89 @akowalczyk @huzarc Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Rekomendowane odpowiedzi