Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Pan Ropuch Opublikowano 30 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 zbiorowa energia pcha ten wózeczek co zawiśnie nad przepaścią wina bez opamiętania nawet nie wiesz gdzie wypadałoby zacząć mogę i ja mruczeć po nosem widzę to co widzę słyszę to co słyszę czuję to co czuję *** pomidorowa z suszonymi prawdziwkami na warzywnym wywarze bulgocze wciąż względnie spokojnie 10
Annna2 Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Pan Ropuch jakby dwa teksty- jeden o sytuacji bez wyjścia, potrzebie znalezienia sposobu z tej sytuacji wyjść. i drugi- gotowanie zupy, spokojnej, jakby nigdy nic, 1
Pan Ropuch Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 jesteśmy w samym epicentrum rozdygotanego postępem świata ... dopóki dopóty zupa spokojnie w garnku bulgocze to nie można powiedzieć że coś tak naprawdę się wydarzyło i za chwilę być może i wydarzy... "lecz naprawdę nie dzieje się nic i nie stanie się nic tak do końca" 1
Nata_Kruk Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 (edytowane) Bulgocze.. i to nieźle... może grzybki, insze nieco... 'podtrują mózgi tych', co to mieszają chochlą w tym wielkim garze i to w różne, i na różne strony, że aż huczy. Pomidorowa... z... prawdziwkami.. jadłeś takową.? Ja, nie. Spokoju życzę nam wszystkim. Edytowane 30 Września 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 czemu pomidorowa z prawdziwkami dla innych lepszy bywa żurek i nikt nie pyta czy z jajami bo wszyscy wiedzą kto gotuje :))) 1
Berenika97 Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Pan Ropuch Uchwyciłeś to uczucie zbiorowego pędu w nieznane, gdzie wszyscy razem pchamy ten wózek, choć intuicyjnie wyczuwamy przepaść. I ta końcówka z pomidorową - ucieczka w codzienność. :) 1
Pan Ropuch Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 (edytowane) @Nata_Kruk ba kochana dzisiaj nawet jadłem i taką właśnie ugotowałem... Niestety wrze i bulgocze już od jakiegoś czasu, każdy to widzi, czuje i dostrzega. No cóż z ostatniej minuty: - wojska amerykańskie opuściły Jasionkę - 800 generałów amerykańskich debatuje o przygotowaniach do wojny, dwa nuklerane okręty podwodne (amerykańskie) właśnie zmierzają w kierunku Rosji - a w ukochanej Rosji już ostrzegają że Ukraińcy pod fałszywą flagą (czyli upozorują, że to Rosja) zaatakują Polskę i Rumunię by rozpocząć III wojnę światową. Edytowane 30 Września 2025 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Pan Ropuch Albo grzybowa zupa na pomidorach ;))) 1
Pan Ropuch Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Wiesław J.K. 5 prawdziwków na 6 litrowy garnek zupy wiesz mi że tylko dla podbicia smaku... nie jem mięsa więc prawdziwki robią robotę :) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Pan Ropuch Smutne, ale prawdziwe, przeróżne "gady" bez wojny żyć nie mogą schowani za bezpieczną przykrywką. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Pan Ropuch Rozumiem panie jaroszu, być może lepiej brzmi wegetarianie. :) 1
Pan Ropuch Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Wiesław J.K. Dokładnie młodzi mężczyźni i młode kobiety w stosunku 8:2 albo 9:1 będą musieli przywdziać kamasze, bo kilku 70 latkom zamarzył się powrót do przeszłości i starego porządku. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 @Wiesław J.K. Zaraz, zaraz, chyba "wegetarianinie" ach, co tam :) 1
Pan Ropuch Opublikowano 30 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 (edytowane) @Wiesław J.K. Rybę zjem i owoce morza też więc dziś już takich zowią peskatarianie czyli od pięciu już ponad lat jestem peskatarianinem. :) :) :) Edytowane 30 Września 2025 przez Pan Ropuch (wyświetl historię edycji) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Pan Ropuch Dzieki, nawet nie wiedziałem, że taka nazwa istnieje. :)))))))
Rekomendowane odpowiedzi