stanislawa zak Opublikowano 12 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 dzieciom moim dałam - korzenie twardo stoją na ziemi w białoczerwonej poświacie - skrzydła wyfrunęły z gniazda w pogoni za niebem - nadzieję tę mocną co wierzy w prawdziwość marzeń - wiarę przodków jednością silną - przystań z dachem chlebem i czekaniem czy dałam im miłość? tego się pragnę dowiedzieć nim moja gwiazda spadnie
Samo zło Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 a zaczynało być tak dobrze... nie, nie dla mnie. podobno "poeta się pierdoli", a ty się nie pierdolisz, jest aż nazbyt delikatnie. ostatnim wierszem pokazałaś, że umiesz tłamsić frazy, obracać je, przebierać- a teraz znowu było nudno. sorry, ale nie. serdeczności p.s. nie rozumiem dlaczego się dowiesz, jak noc cię zastanie, ale to zapewne wyraz braku plastyczności mojego umysłu.
stanislawa zak Opublikowano 12 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 flaki z olejem tak ma być -- mam nadzieję że jeszcze przed śmiercią dowiem się czy moje maleństwa potrafią kochać kogoś nie tylko Siebie!
Vera_Ikon Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 :) Uśmiecham się do Twoich myśli... Na pewno potrafią. Wiersz poważny, ale myślę, że trochę za dosłowny. pozdr
stanislawa zak Opublikowano 12 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 cholera, same dosłowności, a myślałam ze tak można, wiersz leżał w warsztacie , leżał i się nie uleżał, pobędzie tu pobędzie i spadnie jak zajrze po to dopiero zobacze co mogłam lepiej pozdrawiam mocno nocno. Izo!dzięki za życzenia, oby wszystkim matkom one się udały!
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 całość w lukrze i z wisienką na czubku ;) wisienka - końcówka fajna jest, ale wcześniej te wzmianki co dałaś nie bardzo. ogólnie ok, rozumiem tak miało być, ale zbyt spokojniutko, sztormu nie było... szalem
stanislawa zak Opublikowano 13 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 i dobrze że bez sztormu dopiero by było! dzięki
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 hm... temat dosłowności w wierszach pojawia się na forum bardzo często. Prawda leży i tu i tam - ciekawie jest, kiedy w wierszu nie wszystko wyłożono na wierzch, tak by każdy widział, ale z drugiej strony w wierszach jednego z moich ulubionych poetów (ks. J. Twardowski) dosłowność jest wręcz powszechna... myślę, że to kwestia gustu mi się podoba, nie rewelacja, ale jest ok pozdrawiam /Arek
Rekomendowane odpowiedzi