Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki jest sens istnienia, skoro rzeczywistość obraca się jak wielkie, bezlitosne koło? Wiersz nie daje odpowiedzi, ale stawia pytania, na które każdy musi znaleźć swoją własną.

Żarłoczność natury może korelować z naszym apetytem na życie.

miłego dnia:)

Opublikowano

historia maleńka taka

kura zżarła robaka

a kurę pożarł człowiek

bo lubi sobie podjeść

lecz człowiek odwalił kitę

i żrą człeka robaki lichę

a potem na takiego robaczka 

kura ma wielkiego smaczka

i tak się kręci to wszystko

ktoś kogoś pożera szybko

materia wciąż krąży sobie

każdemu żyje się dobrze

:))))

Opublikowano

@Jacek_Suchowicz żyje się ale czy dobrze każdemu ? Dziękuję za czytanie i wierszowany komentarz

Pozdrawiam kredens 

@Alicja_Wysocka taka odpowiedź też jest do przyjęcia 

Pozdrawiam kredens 

@Berenika97 dziękuję 

Pozdrawiam serdecznie Kredens 

@Zorya Holmes apetyt na życie jest lub go nie ma. Dziękuję za czytanie i komentarz 

Pozdrawiam serdecznie Kredens 

Opublikowano

@Stary_Kredens W rzeczy samej żarcie to jak nienasycony potwór, który z braku czegoś do pożarcia być może pożre innego potwora i to nie będzie koniec ponieważ po przetrawieniu wydali geny rozrodcze ku rozmnożeniu przyszłych pokoleń  pożeraczy i ciąg dalszy wielkiego zarcia będzie kontynuowany. 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Charismafilos To bardzo obrazowy  i wydaje mi się, że szczery  wiersz.   Podoba mi  się "czekoladowa duszność" - niby słodko i pięknie, a nie ma czym oddychać.   Z kolei "upudrowane  postrzeganie" sprawiło, że się uśmiechnęłam - skojarzenie z makijażem, którym kobiety coś maskują;))) Co do całości: odbieram  to jako moment, kiedy jest  niby pięknie, ale zbyt głośno.   Kiedy człowiek jest już wszystkim zmęczony, a jego "szczyty" kończą się pod  fotelem, bez siły na żadne uniesienia.   Po przeczytaniu naszła  mnie taka  myśl, że faktycznie czasem jest tak,  że  zewnątrz pozornie jest  wszystko  a w" środku jest "   pustka.   Pięknie napisane,  Pozdrawiam
    • @Berenika97 Dziękuję Bereniko za ciepły odbiór i za przytoczoną, bardzo ciekawą i poruszającą historię. Tak, dla Amerykanów Święto 4 Lipca jest bardzo ważne. Mogą być podzieleni, ale Ci prawdziwi Amerykanie w obliczu kryzysu (i nie tylko) bardzo pięlęgnują wartości patriotyczne. Ja uważam, że należy utrzymywać dobre stosunki z każdym narodem, który szanuje swoją tradycję historyczną i kulturę, a z USA choćby dlatego, że jest to mocarstwo i stanowi pewną przeciwwagę (równowagę) w stosunku do innych państw, które niekoniecznie są do Polski -tak jak USA- OBECNIE przychylnie nastawieni. Poza tym w USA mieszka masę Polonii amerykańskiej, która kocha Polskę i jest dla Polski w stanie zrobić bardzo wiele dobrego, pomimo, że wybrała aby ich nową Ojczyzną były Stany Zjednoczone. Uważam, że warto jest wspierać te wspólne i wyższe wartości i dbać o dobre wzajemne stosunki: Polska i USA. Pozdrawiam serdecznie! J. J. Zieleziński   @Poet Ka Dziękuję za komentarz i że utwór się spodobał. :) To bardzo miłe. :) Pozdrawiam serdecznie! J. J. Zieleziński  
    • @piąteprzezdziesiąte po prostu fajne

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Na liniach czasu niebanalna metafora, a tak przecież oczywista, tak uzasadniona   intrygujące...
    • Kartkuję barwne skrzydła motyla Przewracając pergaminowe uśmiechy Na drugą stronę zrozumienia Liter co ulatują w słowa Nim je pojmę z czasem Pyłek twojego oddechu Zostanie w moich rękach
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...