Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tymczasem Opublikowano 28 Sierpnia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) Dolina Będkowska Gdyśmy po chłodzie jaskini w Będkowskiej Dolinie grzali przy herbacie ręce spojrzałeś na mnie i w tej jednej chwili odebrałeś mowę w pakiecie ze sercem. Słowa - paciorki na korali sznurze zerwanym nagle niby noża cięciem nawet półgębkiem wycisnąć niezdolna wydałam z siebie jedynie chrząknięcie. Jakże bym chciała po latach dziesięciu stęskniona po tym pamiętnym chrząkaniu ukoić w ciepłym oczobrązie serce, kroplą łzy spłynąć po Twoim ramieniu. Edytowane 28 Sierpnia przez Tymczasem (wyświetl historię edycji) 12
wierszyki Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia Zabrzmiało dużą dozą romantyzmu i autentyczność, bardzo dobry pakiet :-) W tychże to okolicznościach przyrody. Pozdrawiam :-)
Tymczasem Opublikowano 28 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia Dziękuję........ wiersz ma jeszcze jedną wersję a znając siebie będzie miał ich do końca dnia zapewne jeszcze kilka..... Zabawa słowem bywa bardzo wciągająca..... Dolina Będkowska Gdyśmy po chłodzie jaskini w Będkowskiej Dolinie grzali przy herbacie ręce spojrzałeś na mnie i w tej jednej chwili odebrałeś mowę w pakiecie ze sercem. Słowa - paciorki na korali sznurze zerwanym nagle niby noża cięciem nawet półgębkiem wycisnąć niezdolna wydałam z siebie jedynie chrząknięcie. Jakże bym chciała po latach dziesięciu stęskniona po tym pamiętnym chrząkaniu kołysząc w ciepłym oczobrązie serce zasnąć spokojnie na Twoim ramieniu. 2
wierszyki Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia To ja już nie wiem, czy lepiej z łzą czy już po prostu na ramieniu, natomiast dość oryginalnie dla mnie brzmi "ze sercem", a nie z sercem lub wraz z sercem, ale to moje odczucie, które nie musi się pokrywać z odczuciami innych osób. Poza tym pewne oryginalności pozwalają się być może lepiej zapamiętywać. Pzdr.,
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia @Tymczasem No i się doczekałam. Mnie bardziej spodobała się pierwsza wersja, zasnąć bym nie śmiała :) Ale, gdyby nie było pierwszej, ta też jest urzekająca :)
Nata_Kruk Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia Z przyjemnością przeczytałam obydwa... ale do pierwszego wiersza ślę uśmiech.... :) Podoba mi się bardzo. @Tymczasem
Berenika97 Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia @Tymczasem Bardzo mi się podoba ta delikatność języka i sposób, w jaki opisujesz uczucia - bez patosu, ale z ogromną siłą emocjonalną.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia po latach przychodzą wspomnienia tęsknoty za choćby czułością a życie już nie nie pozmienia szanujmy wspomnieni z miłością :)))
Tymczasem Opublikowano 29 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia @Jacek_Suchowicz Wspomnienia są jak diamenty wierszem szlifuję kwawędzie cieszy mnie pełna szkatuła lecz nie wiem ile ich będzie.... @Berenika97 @Nata_Kruk @wierszyki dziękuję..... @Alicja_Wysocka spokojnie zasnąć na ukochanym ramieniu... czego można chcieć więcej ..... Wiersz do mnie w końcu przyszedł a już myślałam, że wpadłam w liryczną menopauzę i nic więcej już nie urodzę.... Niech się nam obficie i uroczo rymuje kochana ..... ;) 3
Rekomendowane odpowiedzi