Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Marek.zak1 Opublikowano 24 Sierpnia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia Wyznanie szczere jestem hejterem wierzcie mi, że mam od rana sam fun nic tak nie bawi jak przykrość sprawić temu co znany i podziwiany ma kasę, sławę, a ja zabawę jak go opluję wtedy się czuję bosko wspaniale szczęśliwy trwale. Nie ma niczego równie fajnego jak dopierdolić i że to boli. 10
Annna2 Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia @Marek.zak1 nie rozumiem tego "szczęścia" ale tak jest. Wiersz bardzo bardzo dobry 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia zjawisko przykre i bardzo znane to zawiść bezinteresowna on ma coś więcej ja marny karzeł więc mu dopieprzę co można i jeszcze kasę od nacji wezmę którym to Polska przeszkadza bo za to płacą euro niejednym a tutaj ma być bałagan pozdrawiam 2
Maciek.J Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia niestety Marku, ale ja takim ludziom współczuję bo jak mogą cieszyć kogoś czyjeś łzy albo smutek z powodu jego nikczemnego postępowania 3
Berenika97 Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia @Jacek_SuchowiczA farmy hejterów rosną - trudno zrozumieć to zjawisko, takiej jawnej zdrady własnej ojczyzny. @Marek.zak1 Siedzą w blasku ekranów, palce tańczą po klawiszach, serca małe jak orzeszek, a ambicje jeszcze mniejsze.
Marek.zak1 Opublikowano 24 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia @Maciek.J Maćku, hejter ma przyjemność w czynieniu przykrości, obrażaniu, więc dla mnie jest to rodzaj sadyzmu. Sadyzm to przecież to samo. Pozdrawiam @Berenika97 Tutaj chodzi o jawną przyjemność z dowalania tym, którym się udało, bo to boli. Weźmy sport, najbardziej hejtowaną osobą jest Robert Lewandowski, bo sławny, bogaty i odniósł niewiarygodne sukcesy. Pozdrawiam serdecznie 1
Nata_Kruk Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia Marek.. trafiłeś nie w dziesiątkę.. w setkę... nie ta szklana.
Gość Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) Wierszyk takich sobie lotów, bo hejt to jednak bardziej złożone zjawisko, choć obiegowo sprowadza się je do zawistnego dowalania tym, którzy coś w życiu osiągnęli (sławnym ludziom, politykom, itd.). Od tego najbardziej rzucającego się w oczy oblicza hejtu można jednak stosunkowo łatwo się odciąć i zdystansować, bo jest wpisany w cenę popularności. O wiele gorszy jest hejt polegający na wybieraniu sobie w jakiejś grupie ofiary i systematycznym niszczeniu jej psychicznym. Dokonuje się to zazwyczaj przy zachowaniu pozorów normalności, nawet życzliwości wobec innych osób, aby utwierdzić otoczenie w przekonaniu iluzorycznego obiektywizmu i obciążyć hejtowanego pełną odpowiedzialnością za jego konsekwentną dewaluację. Dzieje się tak często np. w grupach rówieśniczych (zjawisko "kozła ofiarnego" w klasie, np. rozpowszechnianie złośliwości o koledze, z dodatkową klauzulą - np. sam jest sobie winien, bo gruby i głupi), ale też w innych internetowych zbiorowościach, jeśli ktoś intencjonalnie i nierzadko w białych rękawiczkach nęka konkretną osobę wmawiając jej, najogólniej ujmując, że jest z nią jakiś problem. Takie zachowanie, o ile ktoś nie zna jego podłoża i mechanizmu (prawie zawsze prowodyrem jest jednostka narcystyczna, zaburzona) to najbardziej toksyczna forma hejtu. Edytowane 24 Sierpnia przez Naram-sin (wyświetl historię edycji)
Marek.zak1 Opublikowano 24 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) @Nata_Kruk Dzięki wielkie. Pozdrawiam serdecznie. M. @Naram-sin Tak, zgadzam się, co do złożoności zjawiska, ale w wierszyku o tym, co mnie naszło niedawno, mianowicie, że chodzi tu o dowartościowanie, co wiemy, ale nie tylko, bo jest także odmianę sadyzmu. Czy ktoś hejtuje polityka, sportowca (najwięcej hejtu obecnie na R. Lewandowskiego, dawniej na Krychowiaka, Kubicę), osobę znaną, czy, jak słusznie piszesz, kogoś z lokalnej grupy hejtowanie, obrażanie sprawia sprawcy przyjemność i jest formą darmowej rozrywki, a przykrość, czy nawet cierpienie wywołuje sadystyczną gratyfikację, bo bez niej nikt by tego nie robił. Dlatego też proponuję nowe hasło: hejter = sadysta. Co do lotów wierszyka, pewnie masz rację, powstał na spontanie, a jednak na ważny dla bardzo wielu temat. Dzięki za koment i pozdrawiam. Edytowane 24 Sierpnia przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji) 1
Gość Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W tym punkcie niewątpliwie się zgodzimy.
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia @Marek.zak1 Dla mnie to świetny mini-portret psychologiczny hejtera - śmieszny i straszny jednocześnie. Z jednej strony rytm i rym bawią, z drugiej - przeraża, jak prosto można oddać mechanizm krzywdzenia dla rozrywki. 2
Marek.zak1 Opublikowano 24 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia @Alicja_Wysocka Taki był właśnie zamysł treść przerażająca przy skocznej muzyce. Trochę jak pierwsza piosenka z filmu Kabaret. Dzięki za (taki) wpis i pozdrawiam. M. 1
Rekomendowane odpowiedzi