beny7777 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 (edytowane) Pośród szumu liści i błota do kostek Las nieświadomy - prowadzi do Ciebie Drogę przede mną ze sciółki roztoczył Odwdzięczę się kiedyś - oddając mu siebie To co na końcu nie warte jest drogi Powtarzam to sobie, wypełniony gniewem Piękna wymówka szarego człowieka Na brak ambicji, pożegnanie z celem "Piekło to inni" - pisałem ci w liście Przekazując Sartre'a przecudowne słowa Setny już list mój dzisiaj napisałem Może choć jeden Tobie wysłać zdołam Moknąc pod twym oknem, stoję bez nadziei Ledwo mnie dojrzałaś - płacząc w bieg się rwiesz Jeśli tak jak ja na innych przejechałaś się, To możemy się przejść, wiesz? Edytowane 19 Sierpnia 2025 przez beny7777 (wyświetl historię edycji) 6
Alicja_Wysocka Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @beny7777 No przecież! Super puenta :) 1
Berenika97 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @beny7777 Szczerze o zmaganiu się z własnymi ograniczeniami i porażkami. Ten obraz lasu prowadzącego do ukochanej osoby, a potem gorzka refleksja o "szarej wymówce" na brak ambicji - to bardzo odważne spojrzenie na siebie. Szczególnie mocno brzmi ten fragment o "setnym liście" - ile w tym samotności i desperacji, ale też uporczywości. cytat z Sartre'a (mój ulubiony) dodaje tekstowi intelektualnego, filozoficznego smaku. Bardzo mi się podoba. 2
Annna2 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @beny7777 cierpliwość zawsze się opłaca pięknie
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @beny7777 coś jest z rytmem - ale podoba się całość stoję pod oknem gdy pada deszcz stoję pod oknem gdy słońce świeci może ty wyjdziesz zobaczysz mnie pójdziemy razem uśmiechnięci by każdą chwilę w swych sercach nieść i wspólną radość wciąż celebrować i każdą nocą nacieszyć się a każdy dzień ubierać w słowa :)) 1
Marek.zak1 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Dobrze to nie rokuje, ale nadzieja umiera ostatnia. Pozdr. 1
beny7777 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @Berenika97Bardzo mi miło, cieszę się, że się podoba :) @Annna2coś o tym wiem haha @Jacek_SuchowiczCzasem dopiero jak ktoś zwróci uwagę to faktycznie zauważam, że coś jest nie tak (chociażby z rymem) dlatego lubię tu publikować swoje utwory - zawsze ktoś odniesie się w konstruktywny sposób - dziękuję 1
Nata_Kruk Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to zauważyłam... zasugeruję... przecudowne słowa... zyskasz jedną sylabę. Wiersz bardzo ładny, Beny 1
beny7777 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2025 @Nata_KrukDziękuję, cieszę się, że się podobało :) 1
Rekomendowane odpowiedzi