Maciek.J Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia w kartonie z napisem ,,tylko jeden złoty’’ umierały tomiki pod tytułem xxx z ceną dwa razy przeklejoną na wyblakłych okładkach i poprawioną długopisem samotne i zakurzone jak zbłąkane dusze co szukały rzeki Styks i łodzi z Charonem obola nawet niewarte pożółkłe strony przedarte astenia i marazm ,,opowiemy ci o tych wypadkach ‘’ ktoś przewrócił stronę wiersza nie odnalazł umierały tomiki martwej już poezji 7
Annna2 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Maciek.J no, coś w tym jest Hej hej wydałem tomik- tomik! Kup kup!! i potem....
Przytulia35 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia ach, szkoda tych książek.nikt już nie chce czytać, ale prawdziwa poezja nie umrze,nosimy ją w naszych sercach.
Berenika97 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Maciek.J Nie wszystko, co leży w kartonie przeceny, jest martwe — czasami po prostu uśpione. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Maciek.J Wciąż sprzedają się Leśmiany, Tuwimy, Asnyki, Staffy... Powiem odważnie: gdybym miała sprezentować komuś tomik poezji, zawsze wybiorę klasykę. Masz rację - tomiki współczesnej poezji leżą w koszach po złotówce. I nikt ich nie chce. A może dzieje się z nimi to samo, co na pokazach mody? Może i modne - ale kto to będzie nosił? Chyba mam podmienione serce, bo wciąż mnie ciągnie do tyłu. I nic na to nie poradzę - może mam to zapisane w DNA, jak kolor oczu, czy szerokość uśmiechu. I powiem jeszcze jedno - wcale nie chcę nic „poradzać”. Chcę, żeby tak mi zostało.
Nata_Kruk Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia W takim kątku można znaleźć 'perełki'.
Rekomendowane odpowiedzi