Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 9 Sierpnia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia Dni spadają jak kartki z kalendarza. Celebruję istnienie. Podajesz puchar bianco, tęczę zamkniętą w kroplach wina. Budzi się apetyt na życie. Nie ma jutra dla słów, nie ma dla czułości. Toast. Za poranki po nocach zdarzeń, za ciszę twoich oczu, melodię bez słów, ukojenie niepokoju. Za szczęście, które nie zna starości. 11
Alicja_Wysocka Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia @Berenika97 I za szczęście, które nie ma terminu ważności :) 2
Migrena Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia @Berenika97 Bereniko. Twój wiersz jest jak czuły dotyk. Piękno w minimalizmie słów, które budzą apetyt na istnienie. Dziękuję, że piszesz takie cudne wiersze. 1
Berenika97 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia @Alicja_WysockaDziękuję, tak za szczęście, które się nie starzeje i nie ma terminu ważnośći. :) @MigrenaDziękuję, sprawiasz, że nie wiem co odpowiedzieć. Więc jeszcze raz dziękuję! @LeszczymDziękuję i pozdrawiam. 1
Berenika97 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia @TylkoJestemOnaBardzo dziękuję!
Berenika97 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia @TylkoJestemOnaŚwietnie! Smakujmy to życie! @StraconyBardzo dziękuję! 1
Stracony Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia @Berenika97 Tak mi się skojarzyło: "Będzie! Będzie zabawa! Będzie się działo! I znowu nocy będzie mało ..." (Piersi ‧ 2013) Twój wiersz też można zaśpiewać, czego Ci życzę, zwłaszcza jak już wypijesz puchar bianco :) Utwór lekki, czasem takich brakuje w świecie przemocy. Mimo, że taki jest trzeba kochać życie, bo tylko miłość jest coś warta. pozdrawiam 1
Berenika97 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia @StraconyCelebrować życie można też we dwoje i na różne sposoby. Nawet bez wina, za to z dobrą kawą i w miłym towarzystwie. :) Albo na Portalu Literackim. :) 1
Stracony Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia @Berenika97 Jednak tytuł sugeruje, że na Portalu Literackim będzie trudno, no ale nie dla poezji :) To żart, a serio, to masz rację, dla mnie ten portal, to miejsce wyjątkowe i wspaniałe, ile trzeba by świata przeszukać, aby takich ludzi znaleźć? Mam kilka osób, których wiersze czytam, często przy kawie właśnie i dobrej muzyce i jest to naprawdę miła chwila. 1
jan_komułzykant Opublikowano 9 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia a ja myślę, że starość zupełnie nie przeszkadza, kiedy to szczęście nie odpuszcza do końca :) Pozdrawiam. 1
Berenika97 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia Też tak myślę, bo szczęście nie zna pojęcia "starość". Pozdrawiam. :)
Annna2 Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) @Berenika97 Za poranki po nocach zdarzeń, też wypiję ładnie Edytowane 10 Sierpnia przez Annna2 (wyświetl historię edycji) 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @Berenika97 Za brak tytułu minus. Za pointę duży plus. Pozdrawiam. 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @Berenika97 też tak myślę tytuł powinien być wiersz cudny. 1
Rafael Marius Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @Berenika97 Ale jednak mało starszych ludzi czuje się szczęśliwych. Inna sprawa że młodych też. 1
Berenika97 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) @Annna2Super! Wypijemy razem, ja na razie winem białym ale bezalkoholowym. :)))Bardzo dziękuję! @piąteprzezdziesiąteBardzo dziękuję! Pierwszy raz nie napisałam tytułu, no i mi się "oberwało" :)) Ale lubię eksperymentować na własnej skórze. :))) @Robert Witold GorzkowskiAleż jesteś miły! Wielkie dzięki! :))) @Alicja_WysockaDziękuję Alu za pomysł, ale to tylko brak tytułu. Teraz żałuję, ale trudno - czasami robi się błędy. :) @Rafael MariusNo właśnie, z tym jest różnie. Moja sąsiadka, lat ponad osiemdziesiąt, to niezwylke pogodna osoba, która zawsze powtarza, że jest szczęściarą. Jak ją spotykam, pierwsza się uśmiecha, i zaczyna zdanie: "Moja kochana, ale dziś spotkało mnie szczęście........" (bo odwiedził ją pan Stanisław, zakwitły piwonie, spadł deszczyk, świeciło słońce i.tp. ) Uwielbiam z nią rozmawiać, bo od razu i ja czuję się szczęśliwa. Bardzo dziękuję! Edytowane 10 Sierpnia przez Berenika97 (wyświetl historię edycji) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @Berenika97Bereniko, zawsze można wejść w edycję i dopisać tytuł - albo zmienić. Wiersze są jak nasze dzieci, każde powinno mieć imię własne - a nawet tytuł (jak niektórzy ludzie) Bo mieszkanie już ma - na portalu :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia ładnie a ja dodam każdy swe szczęście celebruje i nie zależy to od wieku życie docenia i szanuje dostał skrzydła nie odleci świat go zatrzymał rankiem zdarzeń kolorem oczu słów melodią ciepłem bijącym z twojej twarzy marzeniem by być tylko z tobą :)) 1
Berenika97 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @Alicja_WysockaTak ładnie napisałaś, że mnie przekonałaś. :) @Jacek_SuchowiczBardzo dziękuję, pięknie piszesz! @Alicja_WysockaChyba tytułu się nie edytuje, nie ma przy nim edytowania, tylko zamknij/usuń. Muszę zostawic, aby nie narozrabiać.
Rekomendowane odpowiedzi