Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ufaj
sztucznej,
nie ufaj,
bo może ci szepnąć
do ucha
głupoty nie słuchaj

stek bzur stek bzur
za wzór

Sztucznej
nie ufaj,
bo skoro
wie wszystko najlepiej
i wiedzę
od ludzi telepie

na wiór na wiór
za wzór

Widzę
że liczyć

nie umie
sylaby jej giną w tłumie
to pomoc

poetom

na ...uj na ..uj
za wzór

PS pobawiłam się nieco, wrzucając swoje teksty do oceny AI. Trochę zaskoczeń, trochę inspiracji. Garść refleksji i czerwone światło dla tych co nie lubią myśleć. 

@beta_b

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Opublikowano (edytowane)

Na pocieszenie: AI ma wpisany algorytm chwalenia. Chwyt marketingowy, więc wyczytałam trochę głasków, że "tekst inteligentny", błyskotliwy. W skali 0-10 dużo było 9,5. Nie przekroczona 10 również z wierszy wieszczów. ;) 

Sprytne, że sztuczna inteligencja chwali tę naturalną :D Chociaż od 2 lat uczy się od nas, dzisiaj wzrasta rola kursów, gdzie uczą szkolenia się o niej. 

Co będzie za dwa lata - wyobraźnią nie sięgam. 

Edytowane przez beta_b (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Jeszcze można za darmo korzystać, znajdą się tacy co wykupią i będę zarabiać na tym. Patrząc na to wszystko, na aplikacje, człowiek jeszcze trochę a nie będzie umiał liczyć. Będzie uzależniony  od takich aplikacji.

Opublikowano

Inteligencja jest przereklamowana, sztuczna mz też, zresztą, co ma inteligencja do liczenia głosek. Ze znajomych, to większość jest podobnie inteligentnych, jedni są zamożni, inni biedni, jedni szczęśliwi, inni zupełnie nie. 

Pozdrawiam serdecznie. 

Opublikowano

@beta_b Po tych moich małych próbach z przegadywaniem wierszy z muzycznym AI mogę powiedzieć tyle, że AI nie rozumie muzyki. Nie rozumie tego całego wokół niej kontekstu. Nie bardzo wyczuwa style. Sądzę, że tekstu, czyli poezji też nie rozumie, choć zadziwiająco dobrze niektóre frazy już akcentuje. Tak jak malarstwa. Ma duży potencjał by to zrobić bardziej, ale do końca chyba tego nie uczyni. Ale jako narzędzie w rękach tego co ją rozumie i umie z nią przegadać może być bardzo pomocna. Zresztą już jest, a to dopiero początek. AI jest takim osobliwym wynalazkiem. Właśnie bardzo podobne to do facebooka czy youtuba. Albo nie wiem smartfona. Może bardzo pomóc i zapewne w niejednym mega zaszkodzi. Jest sporo z czego się cieszyć i z drugiej strony mega dużo wad, cech ujemnych, zagrożeń.