Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 a po cóż mi to wiedzieć czy grudzień to, czy jesień? kiedy listonosz życie miłosny wiersz przyniesie. i po co nam, to wiedzieć czy jazz, czy bossa nova? symfonia na dwa serca byleby rym pasował. jedwabną nicią wzruszeń subtelnie cię oprzędę i o czymkolwiek innym już wiedzieć nic nie będziesz. tak się zasłuchać umiem na umór, bezprzytomnie bylebyś chciał na zawsze - to z tobą się zapomnę. 14
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 po cóż jakieś zasady w pisaniu czy wśród ludzi w kochaniu instynkt powie gdzie indziej marne trudy wmawiają nam że wolni że wokół demokracja lecz powiedz nie po myśli już w pudle razem z racją sens w tym byś owszem kochał etykę mając za nic bo po cóż ci to wiedzieć czy chuć to czy kochanie Ala rozbiły mnie dzisiejsze wiadomości i mam minorowy nastrój 2
Migrena Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Alicjio -- rezygnujesz z rozumu na rzecz serca. Świat wokół się rozmywa, zostaje tylko ty i ja -- i to wystarcza, by żyć w pełni. Czułe, bezwstydnie zakochane. Świetne. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Jacek_Suchowicz Jacek, rozumiem Twój nastrój i to, jak bardzo wiadomości potrafią przygnębić… U mnie dziś poezja gra inną melodię - taką, która pozwala na chwilę zapomnieć i odnaleźć oddech, nawet jeśli świat za oknem bywa trudny. Może to właśnie w takich chwilach warto sięgnąć po słowa, które nie ważą, nie dzielą, tylko łączą. Dziękuję, że jesteś - nawet gdy mamy różne perspektywy. @Migrena Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale to raczej wierszem pozwalam sobie - bo mi tak pasuje - tam mam dużo przestrzeni, w życiu - malutko, pozdrawiam serdecznie :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @piąteprzezdziesiąte, dziękuję za odcisk stopy :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 Ślicznie, a 2 ostatnie części, to jak to działają czary, jeśli ktoś umie czarować:). Pozdrawiam serdecznie z podobaniem dla wiersza. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Marek.zak1, dziękuję :)
Dagna Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka … ciepła i subtelna próba zatrzymania chwil „ na zawsze”, wbrew marnościom świata, ha, ha, powodzenia :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Dagna Ktoś zaśpiewał i zapamiętałam, że w życiu piękne są tylko chwile. Żeby je zapamiętać, albo wspomnieć, przypomnieć, trzeba je choćby zapisać. Zawsze jakiś miły obrazek, poprawia nam nastrój - chciałbym żeby tak było i zostało. Dziękuję :) @Łukasz Jasiński, dziękuję. 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 (edytowane) @Alicja_Wysocka A proszę bardzo, tak przy okazji: można mieć skojarzenia - "Dumka na dwa serca" - wiersz jest rytmiczny, śpiewny i melodyjny, jednak: forma w sensie estetycznym nie za bardzo mi odpowiada, otóż to: A po cóż mi to wiedzieć: czy grudzień to - czy jesień? Kiedy listonosz: życie - miłosny wiersz przyniesie, i po co nam - to wiedzieć czy jazz - czy bossa nova? Symfonia na dwa serca - byleby rym pasował, jedwabną nicią wzruszeń subtelnie cię oprzędę i o czymkolwiek innym już wiedzieć nic nie będziesz, tak się zasłuchać umiem na umór - bezprzytomnie, bylebyś chciał na zawsze - to z tobą się zapomnę. Tak po prostu czytam... Łukasz Jasiński Edytowane 29 Lipca 2025 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
[email protected] Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka ... i wiatr w kominie?
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @[email protected] Może być :)
Berenika97 Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Alicjo, pięknie, subtelnie, aż się zauroczyłam . Tylko miłość ma taką moc, że nic inne nie jest ważne. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Berenika97 Dziękuję i pozdrawiam Zauroczoną :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @RomaRoma, dzięki. Nikt nie potrzebuje niczyjego pozwolenia do zakochania się i do kochania, Przychodzi niezapraszane i jest. Serdeczki :)
FaLcorN Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Zmieści się, na wysoką półkę — słów. Udanego Wieczoru! Pozdrawiam! 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @FaLcorN Bardzo dziękuję, Wzajemnie, Tobie również :) @sisy89, dziękuję :) 1
Stracony Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Jak jest miłość, to wszystko inne się nie liczy. Jak nie ma, to wszystko przeszkadza. Wiersz bardzo delikatny, bez żądań, wymuszeń ( bylebyś chciał), trochę też czuć nutkę jesieni. Bardzo mi się całość podoba. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Stracony Miło mi, dziękuję :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2025 @JWF, @Waldemar_Talar_Talar, @lena2_, dziękuję :)
Rekomendowane odpowiedzi