Bożena De-Tre Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 W kawiarence nadmorskiej… Rankiem boso, wprost z plaży mogłaś tam cicho wejść. Kelner nucił pod wąsem „ Eurydyki tańczące”. Wzdłuż linii brzegu unosił się śpiew. Wszystko niby zostało, tylko coś jest nie tak… Miłość się obraziła. Zabrała paletę barw.. Eurydyki blondwłose marzeń już dziś nie mają… są jak jabłka, co z drzew postrącał je wiatr - - z wierzchu wciąż są zielone…, ziarna dojrzałe przedwcześnie. Historie świat takie zna… Miał oczy zielone… do piekieł za nim gotowa była iść… tu historia się urywa. W obliczu ludzkich oczekiwań ten mit jest dowodem na to, jak łatwo wypaść za burtę pośród szumu fal… idąc zbyt wąską ścieżką pychy Eurydyko o włosach dziś siwoblond. Jednak żal… dedykowany Ewie. 7
Jacek_Suchowicz Opublikowano 28 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 wiesz jak fajnie można posklejać: w kawiarence nadmorskiej kelner nucił pod wąsem Eurydyki tańczące i dalej historia z morałem :)) 2
Bożena De-Tre Opublikowano 28 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 @Jacek_Suchowicz Jacku i co wtedy inni będą robić jak już poskładamy....ale przyznaję że warto ''dopracowac''...dzięki za odwiedziny z komentarzem.
Annna2 Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Bożena De-Tre Subtelność delikatności 1
andrew Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Bożena De-Tre ... ślady stóp zmyły fale nic nie jest trwałe wspomnień nic nie zmyje ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Bożena De-Tre Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @andrew Dziękuję …nałożyły się obrazy bez ram-piosenka Anny G. I wspomnienia Ewy….mit o Orfeuszu i Eurydyce uwspółcześniony..pozdrowienia. @Annna2 „ subtelność delikatnośći rażona piorunem „ …raczej.Taka historia prawdziwa podparta mitem Anno…pozdrowienia.
Alicja_Wysocka Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Bożena De-Tre Jak pocztówka z przeszłości, niby spokojna, ale pełna smutku. Odczuwam tu tę nostalgię, którą przynosi nie tylko utracona miłość, ale też czas, który odbiera złudzenia 1
Migrena Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Bożena De-Tre Dziękuję za piękny wiersz Bożeno. 1
Dagna Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 ciekawy temat, parę ładnych obrazków, ale to nie jest zgrabnie napisane, poszło w dydaktyzm i przegadanie, a wielokropki w nadreprezentacji - jeszcze liryki nie zrobią, pozdr. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Tak Alicjo czas nie zawsze jest darem..ulotnym „ darem „ bywa…dzięki i wakacyjnie pozdrawiam od Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Migrena Dziękuję że ktoś taki jak Ty zauważa…dziękuję za słowa” muzyką pojone”..pozdrowienia od @Dagna Dziękuję….kiedyś uczyłam w szkole…potem wolałam…ech-:)może..dzięki z przypomnienie 1
Migrena Opublikowano 29 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Bożena De-Tre jeszcze tylko informacje: "Ludzie..." -- Zakupiono :) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 29 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2025 @Migrena Kiedyś myślałam będzie Tomik” zatopiony”…dzisiaj wiem : mamy skrzydła a Niebo jest dla wszystkich….” tęskniących co tęsknią”….od Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam ( Bieg w Nas .. @Migrena Kiedyś myślałam będzie Tomik” zatopiony”…dzisiaj wiem : mamy skrzydła a Niebo jest dla wszystkich….” tęskniących co tęsknią”….od pozdrawiam ( Bieg w Nas .. 1
Rekomendowane odpowiedzi