Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Gosława Opublikowano 21 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2025 o świcie jest jeszcze cicho strzeliste topole wyznaczają granice podwórza na łąkach pod lasem wciąż zalega mgła blada jak śmierć penetruje okoliczne rowy wśród pustych mokradeł szeleści ponikło giętkimi łodygami ostrożnie by nie zmącić wody w sitowiu skulona łęczak za chwilę wyruszy na żer na miedzy zalega perzowy chrust zwilgotniałe łodygi ociekają rosą pomieszaną ze słodkim zapachem pszenicy wiesz nie lubię poranków bez Ciebie 12
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 21 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2025 A to beze mnie, madame? Łukasz Jasiński
Berenika97 Opublikowano 21 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2025 @GosławaWiersz - obraz, przemawia spokojem i zostawia ... niepokój. Jest to coś, co porusza. Gdy mgła "penetruje okoliczne rowy" ktoś mi bliski bierze aparat foto. i "wyrusza na żer" . Wiersz piękny!
Annna2 Opublikowano 21 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2025 @Gosława tytułowe coś tam- lapidarne jakby, ale to nie takie zwyczajne coś tam. W nim może być ukryte wszystko- i miłość i tęsknota 1
Dagna Opublikowano 21 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2025 …i pięknie tu, bo nie tylko głęboko rezonujesz przyrodę Autorko, ale nie zakrzykujesz jej metaforami, lecz zamiast tego niezwykle płynnie kierujesz naszą uwagę ku kolejnym jej odsłonom, dobrze się czyta, pozdrawiam.
MIROSŁAW C. Opublikowano 21 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2025 @Gosława Przeczytałem z przyjemnością. Pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2025 Witam - lubię takie wiersze - super - Pzdr.uśmiechem.
Gosława Opublikowano 22 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2025 @wierszyki w moich wierszach jest sporo rzeczy na pozór i tak sobie myślę że zbytnia dosłowność może nudzić albo przerażać Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Jacek_Suchowicz cudny @Berenika97 a ktoś mi bliski właśnie wczoraj mgłę podziwiał na brzegu morza przysłoniła widok Dziękuję pięknie za czytanie @Annna2 to prawda Aniu To prawda Pozdrawiam serdecznie @Dagna bardzo dziękuję za czytanie Pozdrawiam @MIROSŁAW C. bardzo dziękuję @Waldemar_Talar_Talar dziękuję 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cicho !!! Wiem o tym:)))))))))))
Migrena Opublikowano 22 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2025 @Gosława piękna liryka pejzażowa z nutą straty. Cudownie napisane.
Gosława Opublikowano 22 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2025 @Migrena dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
wierszyki Opublikowano 22 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2025 że zbytnia dosłowność może nudzić albo przerażać Spoko. Skasowałam w takim razie. Pozdro ;)
Gosława Opublikowano 22 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2025 @wierszyki jejku ja w ogóle nie miałam niczego złego na myśli Twój komentarz był bardzo trafny i fantastyczny To ja jestem bardzo oszczędna w słowach Miałam na myśli to że zazwyczaj zbytnia dosłowność może ludzi bardzo negatywnie zaskoczyć W dzisiejszym świecie w którym wszystko jest lukrowane i podawane w kolorowych papierkach takie proste trudne przekazy nie znajdują odbiorców Źle mnie zrozumiałaś Przepraszam
Rekomendowane odpowiedzi