Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Annna2 Opublikowano 20 Lipca Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Lipca Jek Cie nolyźć, kieni só drogi nie ziam, nie poziam. Esteś tam z zionószkam ksiotów śwyżo łobdziyranych. Am zaboczuła i może z łokruszków Twój łobrozik ułoże. Ide i ide eszcze dali i nie ziam dzie, Tako drogó, jenoź cołkam jenakszo Łobziyram sia, szukom - mniłujó, zawdy tako samo. Mamo. Może znajdę Cię na drodze, z wianuszkiem kwiatów świeżo zerwanych. Może z okruchów wspomnień znów ułożę, obraz z witraży już zapomnianych. I ciągle idę na wprost i przed siebie, tą drogą tak bliską, a już nie tą samą. Szukam i kocham zawsze tak samo Mamo. 17
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca @Annna2Albo bardziej, bo przecież można, nawet kiedy nie ma.
Annna2 Opublikowano 20 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca @Alicja_Wysocka bardziej nie- przynajmniej ja.
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca (edytowane) @Annna2 Miałam na myśli tęsknotę - dla mnie to też odcień miłości. Gdybyśmy chcieli wszystkie jej odcienie ułożyć na wachlarzu, to począwszy od czci, uwielbienia, podziwu, empatii, współczucia, życzliwości, tęsknoty... i litości, tej szlachetnej - to nadal wszystko wchodzi w jej skład. Nie wymyśliłam tego, tylko zakreśliłam sobie ołówkiem, w powieści Nędznicy, Wiktora Hugo - i zgadzam się tym. :) Edytowane 20 Lipca przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)
Maciek.J Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca @Annna2 Czytam twój wiersz Aniu i pociągam nosem.Ale to nie katar.W tym roku będzie 5 lat jak mojej kochanej Matuli już nie ma.Pozostanie na zawsze w moim sercu i pamięci.Piekny wiersz.Poezja. 1
Annna2 Opublikowano 20 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca @Maciek.J Tak jak moja. Mamy są święte 1
wierszyki Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca bardzo ładny, skromny wiersz a gwara dodaje wyjątkowości
Migrena Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca @Annna2 Aniu. nasycony tęsknotą. głęboko poruszający wiersz. 1
Annna2 Opublikowano 20 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca @Migrena dziękuję. Moja Mama miała tylko 48 lat- minęło tyle lat. Czasem sobie myślę, co zrobiłaby, powiedziała, czy . Dziękuję 2
andrew Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca @Annna2 ... I zawsze bliska choć daleka ma myśl na Ciebie cięgle czeka ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca (edytowane) nie szukaj jej na drodze i zaufaj słowom spójrz w górę w przestworza uwierz ona z Tobą jest jak każda matka o dziecku pamięta modlitwą wspomaga na co dzień i w święta pozdrawiam ps: Ty też czasem pomyśl o niej gdy jest blisko i wspomóż niejedną błagalną modlitwą Edytowane 20 Lipca przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Annna2 Opublikowano 20 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca @Jacek_Suchowicz myślę o Mamie każdego dnia, a lubię sobie odmawiać Dziesiątek Różańca
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Opublikowano 20 Lipca (edytowane) @Annna2 A wiesz jak Ona się cieszy z Twojego wiersza wymódl go na głos w jej ulubionym miejscu będzie szczęśliwa bo na pewno nadal Ciebie bardzo kocha. Ja do swojej tak mówię ona co bym nie zrobił zawsze się cieszyła i była ze mnie dumna. Nierzadko się denerwowałem że już mam swoje lata i nie potrzebuję tak wylewnego okazywania uczuć a ona na to przecież zawsze będziesz moim dzieckiem i wtedy mnie rozbroiła. moja mama umarła w wieku 90 lat Edytowane 20 Lipca przez Robert Witold Gorzkowski (wyświetl historię edycji)
Annna2 Opublikowano 20 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca @Robert Witold Gorzkowski Mama to Mama. Mamy są święte. Piękny wpis- wzruszający. Dziękuję (tak zrobię) @Robert Witold Gorzkowski wiesz Robert czego mi najbardziej brakuje? Żebym mogła się do niej przytulić 1
Rekomendowane odpowiedzi