Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 16 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2025 (edytowane) Brak Od niechcenia budzi się dzień, szybuje ponad lasem, po nocy wzgórze przyodziewa mgły. Kukułka jeszcze w drzemce, ale sarny wędrują z młodymi za szczęściem. Moim - chleb z masłem i kakao, dach chroniący od burz i słońca. Kot, zamiast w piwnicy gdzie myszy, biega za nutami z nokturnów. Na tarasie rodzinny album, upstrzony kleksem po jaskółce. W gnieździe odgłosy życia - a ty - jesteś i nie ma cię, podobnie ze mną. Ciągnę długie popołudnia ze sobą, rower usłużnie dźwiga ciało i wiersze. Na wahadle wczoraj - my - a jednak... lipiec, 2025 Edytowane 18 Lipca 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 12
Berenika97 Opublikowano 16 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2025 @Nata_KrukSubtelnie i lirycznie, refleksyjnie. Twój wiersz ma w sobie spokój codzienności i nutę tesknoty. Świetny początek "od niechcenia". Nieoczywiste metafory, "kot biegający za nutami". No i mocny wers Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z niedopowiedzeniem na końcu. Super! 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2025 Witaj - Na tarasie rodzinny album - na nim ślad po jaskółce - z gniazdka słychać odgłosy życia - pięknie - cały wiersz na tak - Pzdr.uśmiechem.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 16 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2025 za nutami z nokturnów kot biega a samotność woalką dla innych przecież jesteś choć wcale cię nie ma a mnie nie ma lecz jestem i żyję las kukułka i sarny wędrują każdy szczęścia gdzieś szuka dla siebie jeszcze został kawałek podłogi też zostawię gdy pójdę do ciebie pozdrawiam 1
Wiechu J. K. Opublikowano 16 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk My jak cienie rzeczywistości... 1
Rafael Marius Opublikowano 17 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2025 @Nata_Kruk Nie ma to jak sielanka na wsi, ja to już prawie zapomniałem.
Nata_Kruk Opublikowano 18 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2025 (edytowane) @Berenika97 ... dziękuję za ciekawy komentarz... :) @Waldemar_Talar_Talar ... dziękuję za.. całośc.. na tak... :) @Wiesław J.K. ... ładnie to określiłeś... :) Dziękuję za wejście. @Rafael Marius... a ja nie zapominam, bo od zawsze to lubiłam... :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... Jacku... podłogi nie zostawiaj, po czymś trzeba stąpać... ;) Nie próbuję nawet rymowanej odpowiedzi... trochę mnie gościna wyczerpała. Dziękuję za miłe dwie strofki. Drodzy goście.. @lena2_ ... @Natuskaa... @Andrzej P. Zajączkowski... dziękuję także za Wasze ślady pod treścią... pozdrawiam. Edytowane 19 Lipca 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2025 @Nata_Kruk W tym poranku, co budzi się spokojnie, słychać cichutko dźwięk klucza do duszy - kot tańczy z nutami w lekkim zefirze, a świat wokół miękko śpiewa nokturny. Radośnie i ciepło u Ciebie :) 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 18 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2025 @Nata_Kruk prostymi słowami o codziennych czynnościach tak oczywistych że aż niezwykłych. Pobiegłem myślami i za tym kotem co biegał po nokturnach i za jaskółką co uwijała się przy gnieździe i popatrzyłem na ten odjeżdżający rower na polnej ścieżce unoszący wiersze, wzruszająco. 1
Nata_Kruk Opublikowano 19 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka... dzięki za strofkę... :) @Robert Witold Gorzkowski ... dziękuję za piękny komentarz... :) @Roma... dziękuję za te miłe dwa słowa... :) ............. ślę Wam pozdrowienie.
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2025 @MIROSŁAW C. ... dziękuję.
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 (edytowane) To ciekawe... Brak (брак), to po rosyjsku małżeństwo. Przypadek? Pozdrawiam Edytowane 23 Lipca 2025 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji)
Nata_Kruk Opublikowano 24 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 @Sylwester_Lasota.. wiesz, nie pamiętałam znaczenia tego słowa po rosyjsku.... Przypadek.? buu.. nie wiem.. :) Dziękuję za wejście. Także pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi