Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 (edytowane) chyba ciut zbladłam trochę mi słabo tak jakoś sprawnie słowem zaprzątasz chowam co widać popadam w popłoch byś nie zobaczył tego co w kątach w jednym ugołku mieszka nieśmiałość w tym po ukosie troszeczkę wstydu nie lubię sprzątać niech sobie będą nie znam luksusu tym bardziej wygód i cóż powiedzieć kiedy darujesz cuda upięte finezją zmyśleń tulę do siebie a lokatorów omiotę wzgardą do diabła wyślę Edytowane 3 Lipca 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 14
Berenika97 Opublikowano 3 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 @Alicja_WysockaTaki wewnetrzny bałagan jest mi znany, to bardzo emocjonujący wiersz. Czy słowo "ugołku" jest celowym słowotwórstwem? 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 @Berenika97Ugołek (z rosyjskiego) kąt Myślałam, że to wynika z treści, nie Bereniko, to nie jest neologizm, raczej zapożyczone słowo. Dziękuję i pozdrawiam :) 1
violetta Opublikowano 3 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka ja mam czysto, ale ubogo:) 1
Berenika97 Opublikowano 3 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 @Alicja_WysockaBardzo dziękuję za wyjaśnienie, z tekstu rzeczywiście to wynikało (pomyślałam o zakamarku). A rosyjskiego zupełnie nie znam. Pozdrawiam. 1
FaLcorN Opublikowano 3 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakoś "finezyjnie" skojarzyło mi się Markiem Grechutą.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 3 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Bardzo fajnie napisane. Podoba mi się. Czy to jest wiesz o tym, jakobyś wstydziła się swoich cech przed kimś bardziej finezyjnym, ale jednak na końcu wiersza dajesz sobie ze wstydem spokój i postanawiasz być sobą? Takie mam przemyślenia z literalnego zapisu, ale pewnie pod spodem kryje się jakaś tajemnica, której jestem ciekaw, a być może nieświadom. :) 1
Marek.zak1 Opublikowano 3 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 Czy to nie efekt kontaktu z czarownikiem, który sprawnie słowem (i nie tylko zapewne) te rozchwianie, słabość wywołuje. Jak idąc z takim nie wpadasz na uliczną latarnię, nie oznacza, że za chwilę tak się nie stanie:). Pozdrawiam 1
Starzec Opublikowano 3 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 @Alicja_WysockaSuper. Finezyjnie się od (u) kryłaś :) Pozdrawiam:) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 @Wędrowiec.1984Dobry trop, postanawiam być sobą, ale co z tego wyjdzie - nie wiem, dziękuję i pozdrawiam :) @Marek.zak1 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wpadam, albo wchodzę w kałużę - dzięki :) @violettaEch, Ty Fiołku Leśny, piszę o bałaganie w głowie :) @FaLcorNDziękuję za piosenkę, lubię Grechutę :) @StarzecWitam i dziękuję :) @any woll, Tobie również :) 2
FaLcorN Opublikowano 3 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Grechuta jest ponadczasowy, a jego dzieł - wysoki poziom. Pozdrawiam!
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2025 @FaLcorN No i śpiewa poezję! 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uważam, że to bardzo dobry kierunek. :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2025 Witam - w jednym ugołku mieszka nieśmiałość w tym po ukosie troszeczkę wstydu nie lubię sprzątać niech sobie będą - fajny ten bałagan - daje się lubić - Pzdr.uśmiechem. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2025 @Waldemar_Talar_Talar Waldemarze, jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma, również pozdrawiam :)
Rafael Marius Opublikowano 4 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Brakuje ludziom finezji bardzo, tak samo jak w szarym PRLu, a ja bym powiedział, że jeszcze bardziej. A jak ktoś ją ma to patrzą jak na wariata. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2025 @Rafael MariusZdarza mi się czytać takie wiersze, życzyłabym sobie jeszcze więcej :)
[email protected] Opublikowano 5 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Co w innych kątach , to tajemnica, jestem kobietą... choć troszkę skryta!
Alicja_Wysocka Opublikowano 5 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2025 @[email protected] E, tam i tak o sobie za dużo, pozdrawiam :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2025 nie można Tobie cudów odmówić finezja zmyśleń jest urokliwa co do kącików człowiek się gubi wstyd i nieśmiałość miesza się wybacz jak prowokacja powyższe wersy lub niczym lep na czułe słowa jest delikatna on zda się pierwszy jak każda miłość tworzy odnowa :))) 1
Rekomendowane odpowiedzi