Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 30 Czerwca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2025 (edytowane) Rozkminka po rozmowie z @FaLcorN, jako nadmiar spraw i stresu. Że wybrałam dobre imię - dowiedziałam się od dzieci, z kodem znaków zespolona, każda nim się w środku cieszy. Jakby myśląc o pociechach planowałam w duszy życie. I dziś szkic ten na nie czeka, dobrze im jest. Należycie. A jak myślę o tym samym (czy Beata mi pasuje) to pół wieku walczę z sobą, czasem wręcz nie reaguję... Imię - to dom duszy zgrabny. Co, gdy nazwa psuje wnętrza? Lubisz swoje imię? Napisz. (Czy "Matylda" będzie większa?) Robią botox, cycki, brzuchy, włosy, usta i pośladki. A ja wolę zmienić imię na pseudonim jakiś gładki. Edytowane 30 Czerwca 2025 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 9
Leszczym Opublikowano 30 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2025 @beta_b Generalnie w miarę lubię swoje imię pt. Michał :)
beta_b Opublikowano 30 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2025 @Leszczym Michał to miłe uchu imię.
violetta Opublikowano 30 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2025 Bea lub Beti byłoby ładniej:)
beta_b Opublikowano 30 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2025 @violetta a swoje rozumiem, lubisz? A w jakiej formie najbardziej? 1
iwonaroma Opublikowano 30 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2025 (edytowane) Rzeczywiście, nadając imiona (np. swoim dzieciom) nadajemy im pewien rys życia (no, może to za dużo powiedziane, pewien rysik:)). Natomiast to imię, które się otrzymuje... rzeczywiście, trzeba czasem dłuższej drogi do akceptacji tego, że nie jest się w 100 procentach kreatorem samego siebie. Ale to w konsekwencji pozytywne jest :). Fajny temat poruszyłaś, bo imię to nie jest tylko zabawa. Np.po drugiej wojnie światowej czy ktoś w Polsce nadał swojemu synowi imię Adolf?... Imię Beata jest śliczne, bardzo kobiece ("a na imię miała Beata..." - jak w piosence:)) Ja uważam swoje imiona za trafione, moje dzieci też na szczęście zadowolone:) choć syn ma imię popularne (Antoni) a córka rzadkie (Dagna) - to akurat do nich pasują. Syn chodzi twardo po ziemi, córka ma duszę artystki :) Pozdrowienia Edytowane 30 Czerwca 2025 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 30 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2025 @beta_b lubię Viola najbardziej. Mam znajomą, która zmienia imię Idy na Maalue:) stwierdziła, że nie lubi swojego imienia, no ja się przyzwyczaiłam do tego:) 1
Gosława Opublikowano 30 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2025 Moje imię to j dna wielka porażka bardzo go nie lubię Dziadek się uparł i została Renata Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 1 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grzegorz, lubię.
wierszyki Opublikowano 1 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2025 Znałam wiele bardzo fajnych Beat i nawet mam takie wspomnienia, że im czasem zazdrościłam. Bo moje imię jest bardzo podobne. Ale brzmi twardo jak rozkaz. I nie da się z niego zrobić czegoś na wzor Bei czy Beci, a takie zdrobnienia mi się zawsze wydawały bardzo sympatyczne, ale nie przesadnie słodkie. To skarb mieć takie imię. No i beta jest zaraz po alfie, więc chyba i jako Nick jest udany. Ja nie mam imienia. To trochę jak nie mieć cząstki siebie, taki pozbawiony imienia Nick to nie to samo. Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. PS. Czy to troszkę nie egoistyczne myślec o lepszym imieniu. gdy ma się własne? Pzdr
Dagna Opublikowano 1 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2025 @beta_b … przywodzi na myśl Beatrycze Dantego i w ogóle „błogosławieństwa”… :) Sama mam do imienia stosunek relewantny, jest ciut długawe ( tutaj już nick wybrzmiewa zgrabniej), ale mam szacunek dla Tych, którzy mi je nadali… ( No i Córka pewnego słynnego Poety, też tak ma na imię, a to miła wiadomość… ), pozdr.
andreas Opublikowano 1 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2025 @beta_bImię to rzecz przypadkowa, więc nie obchodzę nawet tradycyjnych "Andrzejków". Pozdro.
Rafael Marius Opublikowano 1 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2025 @beta_b Ja lubię w oryginalnym brzmieniu Rafael i takiego używam. Zresztą w większości języków tak jest. Beata bardzo ładne imię. Jedno z moich ulubionych i dobrze mi się kojarzy.
Marek.zak1 Opublikowano 2 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 Ja za moim nie przepadam, a dostałem je zaraz po porodzie, jak byłem w inkubatorze i mama modliła się do Matki Boskiej, żebym przeżył więc wyszło, że Marek.
Rekomendowane odpowiedzi