Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Alicja_Wysocka

Chciałam ułożyć coś fajnego na szybko w odpowiedzi, ale niczego nie wymyślę.

Dziękuję za super miniaturkę!

Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Berenika97

U mnie czasami wynik wychodził ujemny i to był dopiero dramat

Dziękuję i pozdrawiam!

@Rafael Marius Dziękuję!

@violetta Dziękuję!

@Nefretete Dziękuję!

I pozdrawiam

*

Pozdrawiam również przyszłego maturzystę, który walczy o to, by matematyki nie było na maturze. Trzymaj się i weź korki z matmy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@piąteprzezdziesiąte Spór o matematykę na maturze ma już kilkadziesiąt, jeśli nie więcej, lat :)) Raz jest, raz jej nie ma. Ale to taki spór, którego nigdy nie idzie rozsądzić. Matematyka w życiu się bardzo przydaje i jest jej mnóstwo w codziennościach, ale jest sporo narzędzi, może nie musi być akurat egzaminem na maturze itd. etc. Nawet w humanistycznych dziedzinach matematyki jest bardzo dużo, podobnie jak problemów humanistycznych w ścisłych dziedzinach... 

Opublikowano

jak ktoś głowy kiedyś nie miał

to wiadomo - do widzenia

ale...

tym prawdziwym humanistom po prostu się pomagało, ot taka tajemnica poliszynela, nawet niektórzy profesorowie włączali się w to pomaganie...

więc dzisiaj, powinien być wybór także innego przedmiotu, co też jest złe. bo matematyka zawsze się przydaje, im jej więcej da się pojąć, tyle wyłącznie korzyści...

pozdrawiam :-)

(chore natomiast jest te produkowanie naciąganych papierów)

:-)

Opublikowano

@Alicja_Wysocka Nie znam tego Dawida Garretta, coś podobne nazwisko obiło mi się w jazzie. Matmy jest tutaj pełno. Ale mam kolegów i w rodzinie informatyków i oni bez przerwy mierzą się z dużymi kwestiami humanistycznymi dla odmiany. Był taki matematyk ze szkoły Banacha Hugon Steinhaus, no nie dotarłem niestety, ale podobno wybitna poezja :)) 

Opublikowano

@Alicja_Wysocka Alicjo muzycznie szykuję drugą płytę. Nie umiem z tego w sposób matematyczny zrobić biznesu, ale no już trudno. Zerknę zaraz w Garretta. Pierwsza płyta klamrą był taniec, a druga motywem przewodnim ma być new romantic. Jestem słabszym może nieco poetą i nie umiem liczyć sylab. Ale dbam o wersy i rymy. Tytuł pierwszej płyty z 17 utworami to "Dyskotyzm". Robię co mogę, w matmę w liceum byłem niezły, ale marketingu sztuki jak i prawa nigdy nie umiałem opanować przez co miewam do dziś niemałe kłopoty ;))

Opublikowano

@LeszczymNo szkoda, liczenie sylab jest proste, ale co tam, nie załamuj się, pewnie potrafisz milion innych rzeczy, powodzenia.

Dawid Garrett jest chyba najszybszym skrzypkiem świata, ma niesamowitą pamięć muzyczną, słuch absolutny, bo przecież skrzypce nie mają progów, on szuka dźwięku dotykiem, słuchem, wykorzystuje do tego też pamięć mięśni. Gra wszystkim, uśmiechem, sobą, fryzurą, gra jakby od niechcenia, bez spiny, chodzi po scenie, między publicznością. No i kocha Polskę :)

Gra jak Paganini - legenda głosi, że właśnie jemu zrobili żart, zabrali trzy struny skrzypiec i zostawili tylko jedną, tuż przed koncertem.

Mistrz i tak zagrał - wszyscy byli zachwyceni. 

:)