51fu Opublikowano 6 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Pustka i milczenie leżały nad zaułkami i uliczkami jakby skreślonymi do znaku. S. Żeromski mrówki szczelinami wynoszą na plecach dobytek trudno je potępiać mimo nowych przepisów samochody zwijają asfalt na przyszłość prognostycy ogłaszają nieuchronny rozkład dnia coraz trudniej jednym słowem się wyrazić a zdania są podzielone
jasiu zły Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Świetne... Nie mam pomysłu co konkretnego napisać, ale wywołało jakis taki uśmiech na twarzy w stulu "nareszcie coś fajnego". Świetna pointa. No i bliskie, bo znam to, o czym ten wiersz.
kall Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 nie, no dzisiaj jakaś inwazja prozy na wysokim poziomie w tym P - forum ;) 51fu - pisz mi tak więcej. nic dodać, nic ująć. łódzkość b. dobra. coraz trudniej jednym słowem się wyrazić a zdania są podzielone fragment ten mnie po prostu urzeka. jestem jak najbardziej na tak pozdrawiam k.
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 za tytuł daje minusa "-" za wiersz "+" Pozdrawiam ...
Samo zło Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 najlepsze co dziś na tym forum przeczytałam. "coraz trudniej jednym słowem się wyrazić a zdania są podzielone "- bardzo smaczne. oblizuję się z zadowoleniem. serdeczności
Michał Ziemiak Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Znowu coś idealnie w moje poetyckie preferencje - MIASTO! Łódzkość którą tu można określić za pomocą różnych konfiguracji przymiotników, dla przykładu: "bazarowo-egzystencjalny" czy też "drogowo-filozoficzny". Przede wszystkim są 2 znaczenia: plastyczne przedstawienie szeroko pojetej kinetyki miasta i wplecione w nią wątki, sens... Czyta się świetnie! A za zwrotkę: "mimo nowych przepisów samochody zwijają asfalt na przyszłość" >>>> przyznaję osobne wyrazy szacunku ;-) POZDRAWIAM!
51fu Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tym bardziej mi miło. Wielkie dzięki za komentarz.
51fu Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Owszem, dużo, dużo dalej. Ale punkt wyjścia musiał być taki a nie inny. ;) Dzięki za dobrze wyważony komentarz. Na znak zapytania odpowiedzieć nie potrafię. Oby. :)
51fu Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakże przyjemnie słyszeć, że jest się przyczynkiem inwazji! Bardzo, bardzo dziękuję.
51fu Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I moja twarz uśmiechnięta. Ukłon.
51fu Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lapidarność całkiem wystarczająca :) Super, dzięki.
51fu Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co do tytułu, że tak siebie zacytuję, 'zdania są / podzielone'. :) Dzięki za akceptację.
51fu Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja z wdzięczności życzę tylko smacznego. Dziękuję Ci za tak przychylne spojrzenie.
51fu Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przeczuwałem, że jeśli zajrzysz, to ten właśnie fragment docenisz szczególnie. Dziękuję za nazwanie tego i owego w powyższy sposób. Sam miałbym problemy ;) Uścisk dłoni.
51fu Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za docenienie rozkładu (wiersza/dnia) i ostatniego zdania szczególne podziękowania. Miło mi.
zielen oczu Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Miło jest czasami usiąść wieczorem przed komputerem i poczytać TAKIE właśnie (s)tworki. Aż mi się miło zrobiło, choć po przeczytaniu wiersza chyba nie powinno. Cóż pochwał było wielo pozostaje mi jedynie nisko się ukłonic i pogratulować. Pozdrawiam zielono n.
51fu Opublikowano 7 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo miło mi to czytać. Za niski ukłon odpowiadam podziękowaniem... zielonym.
Rekomendowane odpowiedzi