Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 13 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2025 (edytowane) Dwoje kochanków pędzi do źródła gdzie woda żywa przeczyste lustra kiedyś przysięgę tutaj składali wśród tataraków bez obaw brali. Pyszna natura szumi w oddali wiosna płomiennie pąki migdali a nad łąkami słychać koronnie ptaszek świergoli swe pieśni płonnie. I choć od dawna się spotykają słowne zaklęcia sobie wyznają wkrada się w ciszę eko oiom’u nieznośny szelest kombinezonów. W bieli ich ciała ze sobą zwarły i przez przyłbice miłością żarły a cienkie z gumy cud rękawiczki nie czuły piersi ani pieprzniczki. I tak zaraza się przyczyniła nie zdradza męża słodka dziewczyna a i kochanek mimo ochoty nie zdradza żony czując zew cnoty. Słońce ich muska miłość ich grzeje bliskość pobudza grzeszne nadzieje parzą ich krocza tętni im szyja jakże okrutnie chora ta chwila. Bo duch natury niewinnie sprawił bez penetracji dopięli sprawy i choć niebiosa nierade były w szczodrości swojej ich rozgrzeszyły. Edytowane 15 Czerwca 2025 przez Robert Witold Gorzkowski (wyświetl historię edycji) 5
Poezja to życie Opublikowano 13 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2025 @Robert Witold Gorzkowski Pandemia to była ustawka globalistów. Globalny reset ."Nie będziesz nic mieć i będziesz szczęśliwy' - Klaus Schwab (szef forum ekonomicznego w Davos). Świat bez narodów, bez religii i bez własności prywatnej. Nowy cyfrowy komunizm. To nam szykują globalne elity! 2
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 13 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2025 @Poezja to życie ale była i tak jak inne wydarzenia odcisnęła swoje piętno i wpisała się w naszą historię.
Dagna Opublikowano 13 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2025 … znajomy napisał całkiem udany utwór muzyczny pod wpływem tamtych zdarzeń ( nawet jeśli ustawionych, to nieobojętnych w swym wydźwięku; za parę dni znów go usłyszę)…tekst próbuje podejść do tematu w na wpółgroteskowy sposób i to mnie nie przekonało, bo w tamtych wydarzeniach było zbyt wiele dramatyzmu, który się później odcisnął traumą nawet u dzieci… pozdr.
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 13 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2025 @Dagna każdy ma prawo do swoich osądów, pandemia to nie Powstanie Narodowe, część ludzi było zamkniętych wbrew swojej woli i wielu tworzyło naprawdę niezłe utwory jak mnie nie wyszło to trudno:)))
Marek.zak1 Opublikowano 13 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2025 Ja pandemii nie zauważyłem. Do lokali nie chodziłem przed, w czasie i po, pracowałem z domu, kino, teatr zamieniłem na to samo na ekranie, maseczki mnie nie przeszkadzały, a w ogóle nie chorowałem. Przyjąłem 5 szczepionek, dla wyjaśnienia. Pozdrawiam. 1
Dagna Opublikowano 13 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2025 @Robert Witold Gorzkowski … tak, niektórzy wręcz się narodzili w nowych odsłonach działalności…ale byłam w Mediolanie i słuchałam od znajomego makabrycznych opowieści o przebiegu pandemii w tym mieście. W Polsce też było mnóstwo dramatów, a wśród znajomych pani ( staruszka) nie mogła pożegnać umierającego w domu opieki męża, który umierał z tęsknoty…pozdr.
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 13 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2025 @Dagna ja mam rodzinę w Rzymie od 30 lat, więc wiem w 100% co się działo i wiem również, że jak rozpoczęła się wojna na Ukrainie i trafiło do Polski milion uchodźców nagle pandemia się skończyła. Jeśli uważa Pani że ludzie przerażeni siedzieli w domach i tylko się modlili to żyliśmy w dwóch różnych społeczeństwach. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2025 coś w tym wszystkim jest spiskowego ale niektórym się zmarło (lwia część przeżyje i nie odczuje, część będzie chorować i wyzdrowieje a nielicznym się zemrze) ja się szczepiłem 2 razy i chorowałem dwa razy po szczepieniu i co tu myśleć?
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 15 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2025 @Jacek_Suchowicz ja się nie szczepiłem (zresztą nikt z mojej rodziny się nie szczepił) i kilka razy przeprowadzałem testy i covida nie miałem
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 15 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2025 (edytowane) @Jacek_Suchowiczdzięki Edytowane 15 Czerwca 2025 przez Robert Witold Gorzkowski (wyświetl historię edycji)
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 15 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2025 @Robert Witold Gorzkowski akowalczyk - dzięki
Sylwester_Lasota Opublikowano 18 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2025 Jaka pandemia, takie wiersze. Pozdrawiam. :)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 15 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2025 @Poezja to życie Dlatego nie wziąłem żadnej szczepionki, bo: to fenol i nie dałem również założyć sobie maski oddychającej - to cyklon B. Łukasz Jasiński
Poezja to życie Opublikowano 15 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2025 @Łukasz Jasiński Bo ta cała śmieszna PLANdemia to była jedna wielka próba szatańskiego zniewolenia ludzkości!Ja też się nie zaszprycowałem śmiercionką!! Jebać globalne złodziejskie elity! Fuck NWO! 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 16 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2025 @Poezja to życie Ale takim językiem nic pan nie wskóra i wywołuje pan niepotrzebne emocje - należy używać argumentów, zresztą: nowy porządek świata został podpisany w Watykanie przez papieża Franciszka I - dziś opublikuję artykuł z "Myśli Polskiej" w komentarzu pod moim wierszem "Na wschodniej" - najważniejszy jest przede wszystkim obiektywizm. Łukasz Jasiński
Rekomendowane odpowiedzi