Agnieszka Charzyńska Opublikowano 18 Maja Zgłoś Opublikowano 18 Maja Już o siódmej na śniadanie Szybko biegnie pan i pani, Dziewczę z rudym warkoczykiem , Gruby chłopiec z głośnym krzykiem. Na stoliku telefony, Wazon kwiatów przewrócony, Spadły z hukiem dwa talerze, Obrus brudny, aż strach bierze. Pędem (że tak się wyrażę) Potoczyli się na plażę, Parawany rozstawili, Żółty ręcznik rozłożyli. Choć czerwona wisi flaga (To o wietrze – prawda naga), W fale zimne wnet wskoczyli, Wszystkie ryby wypłoszyli. Sypiąc piaskiem dookoła, (To wakacje, a nie szkoła), Popędzili do cukierni, By zjeść lody oraz piernik. Zosia w miłym tym lokalu Poplamiła ścianę szarą, Na kremowej zaś Ambroży Nagryzmolił cztery kozy. Na straganie z pamiątkami (To zostanie między nami) O złotówki trzy bez mała Przez godzinę kłótnia trwała. I stąd właśnie, mili moi, W przewodnikach wielu stoi, Że gdy nie chcesz mieć przykrości, To unikaj – polskich gości… 4
wierszyki Opublikowano 18 Maja Zgłoś Opublikowano 18 Maja Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To pewnie wina naszych polskich wierszyków dla dzieci: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
violetta Opublikowano 18 Maja Zgłoś Opublikowano 18 Maja (edytowane) Fajne, bez ostatniej, mógłby być dalszy ciąg, co robią w innych okolicznościach, np. przyrody, nad jeziorem, w domu, na działce, w lesie, w parku. Podoba się taka rodzinka:) Edytowane 18 Maja przez violetta (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Maja Zgłoś Opublikowano 18 Maja Witam - uśmiecham się - polska zwariowana rodzinka a wakacjach - Pzdr.
Agnieszka Charzyńska Opublikowano 18 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja @violetta możesz dopisać 1
violetta Opublikowano 18 Maja Zgłoś Opublikowano 18 Maja @Agnieszka Charzyńska ja nie umiem tak pisać jak ty :)
hania kluseczka Opublikowano 18 Maja Zgłoś Opublikowano 18 Maja śliczne:), puenta nie bardzo mi przypadła, bo cóż oni takiego zrobili, czego inni ludzie (na świecie) nie robią, jakby zabrakło pomysłu ;)
Agnieszka Charzyńska Opublikowano 19 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja @violetta pomyślę nad studium upiornej rodzinki w 10 sytuacjach. Janusz i Grażyna czy Brajan i Dżesika? 1
andreas Opublikowano 20 Maja Zgłoś Opublikowano 20 Maja @Agnieszka Charzyńska Wiem coś o tym. Mam kilka mieszkanek, które wynajmuję. Z Ukraińcami nigdy nie było żadnych kłopotów, natomiast z naszymi rodakami, szkoda gadać... Pozdrawiam.
- - - Opublikowano 20 Maja Zgłoś Opublikowano 20 Maja (edytowane) Najgorsze jest patrzenie na wszystkich z góry. Słoma z gumofilców wyłazi, ale my, paniska! Osobny rozdział to 'chłop żywemu nie przepuści': z zaobserwowanych przeze mnie: rozdeptywanie ślimaków, płoszenie zaskrońców, rzucanie kamieniami w kaczki, tratowanie chronionych łąk... Edytowane 20 Maja przez Naram-sin (wyświetl historię edycji)
Agnieszka Charzyńska Opublikowano 20 Maja Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja @Naram-sin może też się pojawi (upiorna rodzinka w parku narodowym)
Rekomendowane odpowiedzi