Ten utwór został doceniony przez użytkowników. MIROSŁAW C. Opublikowano 14 Maja 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 (edytowane) nocą w krwawych ślepiach białego niedźwiedzia gwiazdy migocą jak znicze przy pomniku przyjażni polsko-radzieckiej pan pali? dym z ust i w tym samym czasie lubieżne spojrzenie obezwładniają mnie pani się czerwieni a ja podziwiam owoc matki ziemi w kobiecej postaci nie wierzę że jakikolwiek mężczyzna potrafi wspiąć się po białym welonie nie używając dłoni moja droga w masie rzeczy materialnych jesteś czystym tchnieniem świata w śnieżnej chmurze nad Placem Słowiańskim kryształki lodu dzwonią na alarm Lifting2025 Edytowane 15 Maja 2025 przez MIROSŁAW C. (wyświetl historię edycji) 8
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))
MIROSŁAW C. Opublikowano 14 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 @Alicja_Wysocka Dziękuję, pozdrawiam.
Dagna Opublikowano 14 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 (edytowane) Lubię takie pisanie, pozdr. Edytowane 15 Maja 2025 przez Dagna (wyświetl historię edycji)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 pamiętam jako dziecko straszyły mnie swoją monumentalnością pomniki przyjaźni zawsze omijałem je z daleka pamiętając o zbrodniach sowieckich jak i niemieckich o których opowiadali rodzice aparat zenit w tamtych czasach zapowiem tylko w kilku słowach był nowoczesny co tu gadać lustrzanka jednoobiektywowa tu z mroku wspomnień się wyłania ów plac Słowiański chyba Głogów koszmarek na nim ustawiono pomnik przyjaźni dwóch narodów w takiej scenerii dwoje ludzi ponoć znaleźli ciut liryki przepraszam scenka mnie nie wzruszy ani tym bardziej nie zachwyci Pozdrawiam
Gość Opublikowano 14 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2025 Ciekawie napisany, tylko powinno być - czystym tchnieniem (literówka). Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Samo to jest już oddzielną, fascynującą całością, żywą tkanką tekstu. Utwór odnajduje przestrzeń do tworzenia ekspresyjnych, przejrzystych obrazów w obiektach pozornie pozbawionych jakiejkolwiek właściwości lirycznej, co jest oczywiście ukłonem w stronę nieprzeciętnej wyobraźni.
andreas Opublikowano 15 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 @MIROSŁAW C. Byłeś lepszy, bo ja miałem tylko "Smienę 2", ale świetne przeźrocza mam do dzisiaj. Pozdro.
MIROSŁAW C. Opublikowano 15 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 @Dagna Ja czasami też :)@Jacek_Suchowicz "Sojusz ze Związkiem Radzieckim gwarancją pokoju i stabilizacji na świecie". Wciąż budzi mnie w nocy, hasło malowane na lekcji ZPT :)@Naram-sin Po prostu, poezja jest wszędzie. Dziękuję za wnikliwą sekcję wiersza.@andreas Smiena 2, z niej też na pewno można wyjąć kawałek wiersza :) Dziękuję za wszystkie ślady zainteresowania, pozdrawiam. 2
Rafael Marius Opublikowano 15 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2025 @MIROSŁAW C. Taki właśnie aparat był w moim posiadaniu.
MIROSŁAW C. Opublikowano 16 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2025 @Rafael Marius :) Dziękuję, pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi