Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Maja 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2025 myśli o tobie jedna po drugiej składają głowy pod pióro pooblekane w niewinność bieli za śmiałość życia zbyt dużą nikt ich nie liczy ani nie waży każda z czerwoną wstążeczką kładzie się grzecznie i równolegle w łóżeczkach zwrotek jak dziecko na co i komu kto zna odpowiedź kto się zaduma użali ogień jest święty czysty i wieczny zamyślam wiersze podpalić 12
violetta Opublikowano 12 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2025 @Alicja_Wysocka uratuj wiersze:) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2025 @violetta Violka, to jest jak testament, taką mam wolę. No żartuję, skąd i kto może wiedzieć co się stanie z tym, co kiedyś tam nabazgrał. Ale miło, że Ci żal by było :) 1
violetta Opublikowano 12 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2025 @Alicja_Wysocka bardzo żal, za ładnie piszesz:) 1
lena2_ Opublikowano 12 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2025 Alinko ani się waż, Twoje wiersze muszą przetrwać:):) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2025 @violetta Oj Violka, no jesteś miła, dziękuję. Nigdy tak o sobie nie myślę, zawsze można lepiej. Pewnie to wiesz, że jak się człowiek wkurzy, to różne rzeczy przychodzą mu do głowy. @lena2_ Ale to nie zależy ode mnie, póki co, to tylko zwrotki :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2025 Witaj - nie pal swoich wierszy - niech cieszą - Pzdr.serdecznie.
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2025 @Waldemar_Talar_Talar Jejciu Waldemarze, kiedyś napisałam, że idę się utopić, a jestem. Połowę z tego co piszę, to nieprawda, albo i więcej. Dzisiaj mam taki pomysł, a jutro inny. Pozdrawiam serdecznie :)
violetta Opublikowano 12 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2025 @Alicja_Wysocka nie mam już energii na złości:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2025 @violetta Ale nic złośliwego nie napisałaś przecież. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2025 @Łukasz Jasiński, dziękuję 1
Marek.zak1 Opublikowano 12 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2025 Co jest w necie, zostaje w necie i niech tam będzie. Pozdrawiam
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2025 (edytowane) @Marek.zak1 Zgadzam się, a gdzie mu będzie lepiej? Dobrej nocy :) Edytowane 12 Maja 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 @Alicja_Wysocka Marku, tutaj mu lepiej niż w tomiku. Tomik musiałby mieć bardzo duży nakład (za który autor przecież musi zapłacić), a tutaj dostęp ma mnóstwo ludzi, to jest nieporównywalne. Pozdrawiam :)
andreas Opublikowano 13 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 @Alicja_Wysocka Tak się zastanawiam czy to się opłaca. Gdyby spalić je w kominku, dałyby trochę ciepła, ale przy czytaniu ich,niektóre rozpalają do białości. Miłego dnia Alicjo. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 @andreas Może byłby z tego jakiś zysk, miałabym chociaż przez chwilę iskry w oczach :) Andreasie, to jest tylko temat do wiersza, to nie musi być prawda, może ale nie musi. Byłoby szkoda, mnie samej, bo to są lata pisania, wplecione kawałki życia, część mnie. To jakbym podarła stare zdjęcia z albumu, co by to dało? W pamięci zostają trwałe ślady, nie można ich wymazać żadną gumką, były i będą, pogodziłam się z tym.
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 @Alicja_Wysocka A za co? Łukasz Jasiński
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 @Łukasz Jasiński Proszę przeczytać powyższe komentarze, to wszystko będzie jasne, dziękuję za odwiedziny :) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 @Alicja_Wysocka Głupot nie czytam, a podziękowała mi pani za polubienie... A czytam tak: A myśli o tobie: jedna po drugiej składają głowy pod pióro oblężone - w świętą niewinność bieli i za śmiałość życia zbyt dużą nikt nie ma prawa liczyć - czerwoną wstążeczką... I tyle na temat... A zresztą: już dawno napisałem testament pod tytułem - "Testament". Łukasz Jasiński
Alicja_Wysocka Opublikowano 13 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2025 @Łukasz Jasiński Panie Łukaszu, pańskie prawo czytać i rozumieć jak pan chce, lub nie. Myślę nad każdym słowem, liczę sylaby (a właściwie już nie, bo rytm czuję i słyszę, a razie wątpliwości liczę i zmieniam) Co nieco wiem o stopach akcentowych. Oczywiście jestem podatna na zmiany, lecz nie dlatego, że ktoś chciałby, tylko wtedy, kiedy ktoś ma rację. Nie mogę zmieniać tekstu, tylko za polubienie. Z uszanowaniem. 1
Rekomendowane odpowiedzi