Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Jacek_Suchowicz KOchaj zawsze..... jeszcze nie wiem płochą wszak istotą jest....moja miłość często w gniewie...Ty coś o tym Jacku o tym wiesz..............podoba mi się Twoja ''ogrodnicza ''opieka tego kwiatu....myśli nie kończę...''podobno pół  Światu  jej..Pozdrowienia z dużym plusem.

Opublikowano (edytowane)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A ten, to bym wręcz odradzał.

Dobrze się czyta. Szkoda, że minęły już czasy sztambuchów, do których się pannom (ukochanym) wpisywało ku pamięci romantyczne wiersze. Wielu znanym poetom przydarzyły się takie utwory - niewymyślne, ale ciepłe i pogodne. Ten pasowałby do takiego sztambucha, jak znalazł.

Edytowane przez Naram-sin (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Jacek_Suchowicz Zgadzam się z Twoją puentą, żeby rozum był zimny jak lód, ale faceci często myślą nie tą głową...

"I największego mędrca, i największe cielę

potrafi przyprowadzić przed ołtarz w kościele." - Sztaudynger

Pozdro.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Czarek Płatak To piękny wiersz! Urzeka mnie ta prostota gestu – migotanie światłem – który staje się językiem intymności. To coś głęboko poetyckiego, jak sam początek uczucia, gdy zwykłe rzeczy nabierają znaczenia absolutnego. Finałowe "dziękuję, że nigdy nie przestałaś migotać" brzmi jak pogodzenie się z tym, że niektóre związki żyją właśnie w tym migotaniu – w niedopowiedzeniu, w odległości, we wspomnieniu.
    • @Wędrowiec.1984   Tak...Myślenie życzeniowe? wiesz ...to trochę jak " Sklepik z marzeniami" ;)  poezja jest czystą iluzją...?!
    • @KOBIETA   jaki oddział ?   psychiatria oczywiście !!!!!!   ale i tak jesteś cudowna :))))))    
    • w gorącej wodzie kąpane przedmurza od morza do morza marzną na deszczu skute rozumieniem rzeczy na opak przed carskim majorem  co polaczkiem rodem tak są teraz skubani  a trzeba było w porę  z osmanami na kapsalona  zamiast nadstawiać interes  pod wiedniem   i teraz wieszcz już niechętny do rzucania się ze słowem na słońce  może tylko robakiem prosić  o danie im beczki spirytusu  
    • Pierwszy krok nie jest decyzją. To grawitacja upomina się o ciężar. Chłód podłogi mnie nie budzi - tylko wyznacza pion, i potwierdza, że materia jeszcze trwa. Stopy przywierają do płaszczyzny, szukają punktu oparcia. Nie idę. Testuję twardość świata przed wejściem w dzień.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...